"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:41ff0bcc$0$171$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jaahh, det er en grill hvor man kan tørstege bøffer, frikadeller,
koteletter
> samt meget andet uden fedtstof og på begge sider på en gang
Det får du ikke ret meget ud af.... andet end en mere kedelig smag, end når
bøfferne er stegt i gode fedtstoffer.
> En mand og kone jeg kender, har tabt henholdsvis 10 og 8 kilo på 1½ måned
> bare ved at tørstege og lade være med at lave opbagte sovse
Hvis det er sandt, har det været sovsen, det har handlet om! Man skal nemlig
lade være med at lave sovs af stegefedtet.
Men man kan fint stege kødet i fedt. Seriøse test af stegning i fedt har
afdækket, at det er meget begrænset, hvor meget fedt kød optager under
stegning. Det drejer sig om få gram og få kalorier - uanset det er hakket
kød eller hele kødstykker. Du sparer med andre ord så få kalorier på at
tørstege, at det ikke er noget, der på nogen måde kan føre til vægttab.
Så spar du pengene til diætgrillen og købe nogle gode bøffer i stedet
Her har du et link, der fører til fødevarestyrelsens artikel om at stege i
fedt.
http://makeashorterlink.com/?I22D35F5A
Der kan du blandt andet læse:
"Det har generelt kun ringe ernæringsmæssig betydning, om kød steges i
fedtstof eller ej. Typisk får man kun ½- 2 g fedt ekstra pr. 100 g kød ved
at stege koteletter, hakkebøffer, frikadeller eller lignende i fedtstof frem
for at tørstege. Det batter langt mere i fedtregnskabet at vælge magert kød
eller skære fedtkanterne væk. Det er vigtigt at kassere det fedt, der er på
panden i stedet for fx at komme det i sovsen."
Siden indeholder link til uddybning af emnet.
Mvh. Lisbeth