Disse opskrifter fandt jeg på
www.ungarn.dk
måske kan du bruge dem
med venlig hilsen
Spirrevip
GULYÁSLEVES - GULLASCHSUPPE (6 PERSONER)
360 g oksekød
800 g kartofler
80 g (5 msk) margarine eller smør
140 g grøn peberfrugt
150 g gule løg
1 tomat
1 msk paprikapulver
vand
salt
hvidløg
kommen
1 l oksekødsbuillion
Skær kødet i 1,5 - 2 cm store terninger. Brun det hakkede løg i det smeltede
smør til det er gyldent. Sænk varmen og rør hurtigt paprikapulveret i.
Tilsæt kødet under omrøring. Salt. Når kødet er brunt og al væske er
fordampet tilsæt kommen, det finthakkede hvidløg og lidt koldt vand. Læg et
låg over retten og lad kødet simre. Rør rundt nu og da og tilsæt små mængder
af vand, hvis det behøves - kødet skal simre ikke koge! Skær kartoflerne,
den grønne peberfrugt og tomaterne i centimeter store terninger. Lige inden
kødet er helt mørt: reducer væsken, tilsæt kartoffelterningerne og brun dem
let. Tilsæt bouillonen, peberfrugt- og tomat terninger og lad det hele simre
til peberfrugten er mør.
PÖRKÖLT - UNGARSK KØDGRYDE (6 PERSONER)
900 g terninger af højreb eller oksebov
3 gule løg, hakkede
olie til stegning
3 msk paprikapulver
1 lauerbærblad
vand
salt
peber
Steg løgene hurtig og tag dem op. Brun kødet i olien, læg det i lidt af
gangen. Tilsæt de stegte løg og paprika og laurbærblade. Tilsæt vand så det
næsten dækker. Kog op og lad det simre under låg til kødet føles mørt. Smag
til med salt og peber. Serveres med kartofler eller ris.
UBORKA SALÁTA - AGURKESALAT (6 PERSONER)
1 mellemstor agurk
1/2 l vand
2 cl eddike (10%)
salt
1 tsk sukker
sortpeber
paprikapulver
tykmælk
Skær agurken i tynde skiver og læg skiverne i en skål. Drys saltet over. Lad
det står sådan i ca. 15 minutter. Hæld væsken fra. Bland madeddiken med en
halv liter vand i en skål, tilsæt sukkeret og lidt sort peber. Omrør og ilæg
agurkeskiverne. Salaten serveres med crème-fraiche pyntet med lidt paprika
på toppen.
CITROMOS PALACSINTA (6 PERSONER) - CITRONCRÈPES
2 æg
2 dl kold mælk
240 g mannagrynsmel eller hvedemel
2 dl mælk eller danskvand
sukker
100 g margarine eller smør
Pisk den kolde mælk og æggene sammen med et piskeris. Tilsæt langsomt melet
under omrøring. Når dejen føles jævn tilsættes mere mælk eller danskvand til
konsistensen bliver grødagtig. Smelt fedtstoffet i en pande og varm
crêpe-panden. Tilsæt 1/2 tsk smeltet fedtstof på den varme crepé-pande og
fordel det over hele panden. Hæld det tilbage som ikke behøves. Rør i dejen
og hæld ca. 1 dl. af den i crêpe-panden. Skrue op for blusset og rør i
panden- dejen må ikke brænde fast på panden! Steg i yderligere 5 sekunder og
vend crepén. Hvis dejen bliver for tynd kan du tilsætte yderligere æg eller
mel. Hvis den bliver for tyk kan du spæde den op med danskvanden. Hæld
citronsaft på hver crêpe og rul dem sammen og overstrø dem med sukker,
puddersukker eller vanilliesukker. Server med ekstra citronsaft og sukker
UNGARSK LANDBRØD
50 g gær
7,5 dl vand
1 msk salt
1,2 kg hvedemel (ca. 2 liter)
Gæren smuldres i en skål. Varm vandet til fingervarme 37 grader og udrør
gæren i dette. Tilsæt hvedemel og salt. Dejen æltes til den er god og ikke
klæber. Overdæk dejen og lad den hæve i 1,5 - 2 timer. Sæt ovnen på 250
grader. Udslå dejen på bordet og ælt den godt igennem. Jo mere des bedre.
Læg hele dejen på en smurt plade. Dejen behøver ikke at være jævn - det
retter sig ud under efterhævningen. Overdæk dejen med et viskestykke eller
plast og lad den hæve i 45 minutter på et varmt og trækfrit sted. Skær nogle
snit i dejen med en skarp kniv eller et barberblad. Brødet bages i 10
minutter ved 225 grader, Siden i en time ved 200 grader. Pensel dejen med
vand. Sluk ovnen og lad brødet stå i eftervarmen i 15 minutter. Hvis du
ønsker at brødet skal bevare sin nybagte sprøde overflade, skal det køle på
en rist uden at det overdækkes.
"John Sahl" <spamnet@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:ctkti2$22sv$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Er der nogen som har en god opskrift på en "original ungarnsk
> gullasch de vil af med?
>
> --
> John Sahl,
www.bilstereobladet.dk / Lad der være lyd!
>
>
----------------------------------------------------------------------------
----
----------------------------------------------------------------------------
----
----------------------------------------------------------------------------
----
----------------------------------------------------------------------------
----
"John Sahl" <spamnet@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:ctkti2$22sv$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Er der nogen som har en god opskrift på en "original ungarnsk
> gullasch de vil af med?
>
> --
> John Sahl,
www.bilstereobladet.dk / Lad der være lyd!
>
>