Hej img
ovn 1:
knus ca 15 enebær,salt og peber,dæk oversiden af køllerne med bacon eller
spæk i tynde skiver og lidt smør, brun køllerne i bradepanden på 250 grader
i ca 15 minutter ,dæmp varmen til 175 grader og smid 1 liter vildtfond ved i
ca 1½ time. Si stegeskyen .
Husk at køllerne skal hvile i 20-25 minutter inden udskæring .
ovn 2:
Knus 10 enebær, rosmarin og merian, salt og peber og gnid ryggen med
krydderierne,brun ryggen i 10 minutter på 250 grader og dæmp varmen til 160
grader.Læg pillede skallotteløg ,et par kviste timian og persillekviste
under ryggen 2dl. rødvin og 2 dl vildtbouilon og 3 dl piskefløde,blandes og
halvdelen hældes over ryggen.Steg derpå ryggen i 45 minutter,så er den
rosa,10-12 minutter mere og den er gennemstegt,ud med ryggen og lad den
hvile i ca 20-25 minutter.
Si skyen og bland den med resten af skyen fra køllerne og resten af rødvinen
og vildtbouilonnen og fløden.
Lad skyen koge en 1/3 del ind og jævn den med lidt majsstivelse.Der smages
til med salt og peber og evt. rønnebærgele.
I stedet for rønnebørgele som kan serveres ved siden af, i halve syltede
pærer eller æbler ,kan du smide et par spise skeerfulde roquefort i
saucen og du har den lækreste vildt sauce, evt kun i halvdelen af saucen.
Hasselbagte små kartofler, ( evt. rodfrugtmos ), waldorfsalat med
walnødder er et must, og evt små glaserede løg er dejligt tilbehør.
En fortrinlig vin til formålet er en god kraftig Bourgogne
Håber at dette kan inspirere dig til din lækre vildt menu.
god fornøjelse og velbekommen
mvh mcloud
|