|
| Myte: Bageplade Fra : Henrik Andersen |
Dato : 05-01-05 04:26 |
|
Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks. Il
Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
| |
jubija@yahoo.dk (05-01-2005)
| Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk |
Dato : 05-01-05 05:03 |
|
On Wed, 5 Jan 2005 04:25:46 +0100, "Henrik Andersen"
<peter900000@hotmail.com> wrote:
>Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks. Il
>Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
>
Måske er din ovn ikke varm nok - prøv at skrue den op på 300-350
grader og sørg for at pladen er gennemvarm, så skal du se resultater.
| |
Henrik Andersen (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Henrik Andersen |
Dato : 05-01-05 05:57 |
|
Min ovn går kun til 250 grader...
<jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:llpmt01tdi18r1evp7mvu90i7tbms9l85c@4ax.com...
> On Wed, 5 Jan 2005 04:25:46 +0100, "Henrik Andersen"
> <peter900000@hotmail.com> wrote:
>
> >Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks.
Il
> >Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
> >
> Måske er din ovn ikke varm nok - prøv at skrue den op på 300-350
> grader og sørg for at pladen er gennemvarm, så skal du se resultater.
| |
Kevin Edelvang (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 05-01-05 15:19 |
|
Henrik Andersen wrote:
> Min ovn går kun til 250 grader...
Du burde nu alligevel kunne mærke forskel. Husker du at varme "sten"pladen
op sammen med ovnen?
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Gitte Sørensen (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 05-01-05 18:53 |
|
Wed, 5 Jan 2005 05:56:50 +0100, skrev "Henrik Andersen"
<peter900000@hotmail.com> i dk.kultur.mad+drikke:
>Min ovn går kun til 250 grader...
Det gør vores også, så det er intet problem. Men sæt gerne stenen ind
mens ovnen er kold og lad den varme op sammen med ovnen + 10-15
minutter ekstra, så plejer stenen at være brandvarm og virke fint.
--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/
| |
Steen Suder, privat (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Steen Suder, privat |
Dato : 05-01-05 22:40 |
|
jubija@yahoo.dk wrote:
> On Wed, 5 Jan 2005 04:25:46 +0100, "Henrik Andersen"
> <peter900000@hotmail.com> wrote:
>
>
>>Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks. Il
>>Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
>>
>
> Måske er din ovn ikke varm nok - prøv at skrue den op på 300-350
> grader og sørg for at pladen er gennemvarm, så skal du se resultater.
Når jeg skal have en ny ovn en gang, så skal den kunne lave 300-350
grader. Lige nu, ja; så er 250 grader hvad jeg må nøjes med :-/
--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
| |
Gitte Sørensen (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 05-01-05 18:50 |
|
Wed, 5 Jan 2005 04:25:46 +0100, skrev "Henrik Andersen"
<peter900000@hotmail.com> i dk.kultur.mad+drikke:
>Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks. Il
>Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
Vi har en "Il Forno" bagesten, og den er genialt god til pizza og til
brød á la "bagt i stenovn". Vi kan tydeligt smage forskel.
Men du skal huske at forvarme stenen i ovnen inden du lægger pizzaen /
brødet på, og du skal endelig ikke bruge bagepapir, men lægge dejen
direkte på stenen (så stenen kan opsuge noget af fugten - det er
noget af fidusen).
--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/
| |
Steen Suder, privat (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Steen Suder, privat |
Dato : 05-01-05 22:38 |
|
Henrik Andersen wrote:
> Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks. Il
> Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
Jeg har en billig, rund terracotta-"skive" (rund), som jeg f.eks. i
aften har brugt til at bage pizze (pluralis?) til min kone og hendes
kollegaers videoaften.
Selvom vor ovn kun går til ca. 250grd., gør bagepladen at hver pizza kan
nøjes med 5-8 minutter. Dertil gør den at bunden bliver sprød uden at
blive hård og overbagt, også selvom dejen er tunet med durum.
"Husmoderpizza" er én ting, men forsøger man at lave "autentisk" pizza,
vil jeg ikke undvære pladen. Dét uanset om det er en "rigtig" eller bare
en flise eller klinke fra byggemarkedet.
--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
| |
Henrik Andersen (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Henrik Andersen |
Dato : 05-01-05 23:07 |
|
Mange tak for svarene! Jeg vil prøve jeres råd næste gang!
"Steen Suder, privat" <sfs_news_spam@suder.dk> skrev i en meddelelse
news:41dc5e2c$0$51249$14726298@news.sunsite.dk...
> Henrik Andersen wrote:
> > Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks.
Il
> > Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
>
> Jeg har en billig, rund terracotta-"skive" (rund), som jeg f.eks. i
> aften har brugt til at bage pizze (pluralis?) til min kone og hendes
> kollegaers videoaften.
> Selvom vor ovn kun går til ca. 250grd., gør bagepladen at hver pizza kan
> nøjes med 5-8 minutter. Dertil gør den at bunden bliver sprød uden at
> blive hård og overbagt, også selvom dejen er tunet med durum.
>
> "Husmoderpizza" er én ting, men forsøger man at lave "autentisk" pizza,
> vil jeg ikke undvære pladen. Dét uanset om det er en "rigtig" eller bare
> en flise eller klinke fra byggemarkedet.
>
> --
> Steen Suder
> Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
> inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
> dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
| |
Kevin Edelvang (05-01-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 05-01-05 23:14 |
|
Henrik Andersen wrote:
> Mange tak for svarene! Jeg vil prøve jeres råd næste gang!
>
> "Steen Suder, privat" <sfs_news_spam@suder.dk> skrev
Hej Henrik,
Det var godt, du kunne bruge svarene! Jeg har selv meget glæde af sådan en
"pizzasten".
Vi er mange, der automatisk scroller ned i bunden af indlæg, for at læse
dine svar, men ak, de står oppe i toppen! Kunne du overtales til at poste
svar under det, du svarer på?
Læs evt. mere her: http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Du er hvad du spiser~ (07-01-2005)
| Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~ |
Dato : 07-01-05 17:04 |
|
I Tv-programmet Rabatten blev en flise fra byggemarkedet sammenlignet med en
bagesten. Der var nok ingen forskel, så den billige sten fra byggemarkedet
blev anbefalet.
Det kan godt være der er penge at spare, men også en risiko for
forgiftninger. Stenen fra byggemarkedet anvendes i salgsøjemed til gulve
etc, men er ikke beregnet til kontakt til fødevarer. Virksomheder, som
sælger materialer, der kommer i berøring med fødevarer skal kunne
dokumentere, at der ikke forekommer migration af skadelige stoffet som bly
over i maden.
Jeg ville bestemt være bekymret, hvis man anvender en tilfældig flise til
pizza eller anden brug.
Henrik
"Henrik Andersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:crfml3$q3h$1@mail.gu.net...
> Er der nogle, der har erfaringer med at bage med en bageplade som f.eks.
Il
> Forno? Jeg har prøvet og synes ikke rigtigt, at der er nogen forskel
>
>
| |
|
|