Arne Jensen wrote:
> On Sat, 25 Dec 2004 00:10:14 +0100, "Gerner Majlandt"
> <majlandt@mail.dk> wrote:
>
>> Hej
>>
>> jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået
>> en laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?
>
> Du har jo allerede fået så rigeligt med svar vedrørende brugen af en
> laksekniv, men jeg vil som tidligere fiskehandler følgende anbefaling
> til dig, hvis/når du køber en filetkniv. I de fleste fiskerihavne
> findes en butik der har sin primære kundekreds blandt fiskere. Disse
> butikker sælger som oftes også til private, og forhandler blandt andet
> filetknive fra Bacho. Disse knive kan ved korrekt slibning holde
> skæret rigtigt godt og desuden blive rageknivs-skarpe... Mener jeg
> plejede at skære 2-3 kasser (60-90 kg) rødspætter til filet (inklusive
> afskæring af skind) inden slibning.
> Så vidt jeg husker lå prisen omkring 100 ex. moms.
>
Ja, jeg var inde i centrum for at købe en filetkniv til min onkel, der ville
de have over 200,- for en ganske alm. en. Så slog det mig, at køre over på
havnens skibsproviantering. Bingo, meget bedre kniv til under en hund.
--
Calle.