Da jeg var tolv købte min far en Marie Brizard abrikos-likør til
juleaftens-kaffen og aldrig har jeg værdsat intens, dyr velsmag som disse
klæbrige, gardindannende dråber.
"Sorte svin" var ikke opfundet til skolefester, men jeg gik på
Metropolitanskolen, og der ku alle "Det forsømte forår" udenad, og her
optræder en degereret overklasse-hustru der ligger i sin seng hele dagen og
drikker Lilla Bols, og det fik mig til siden at afprøve dette ærværdige
hollandske firmas sortiment:
Vodkaen er bedre end Smirnof, Geneveren er bedre end Gin, Blå likør er mere
farve end orangesmag, eggnok er det æggesnaps med snaps?
Ferskenlikøren er bedre til at blande i hvidvin end Solbærlikør og
bananlikøren er dyr men dejlig.
Men Aldi har nu superbilligt tilbud på en lige så god (men grøn!)
bananlikør, samt kokos og blå likør.
Hvorfor mon de er bedre at blande i whisky end i vodka?
"Et rustent søm" hedder blandingen af Drambui whiskylikør og whisky og
selvfølgelig er luksuslikørene lidt bedre til disse lækre slik-cocktails
Bruger bartendere flormelis til at søde drinks, eller almindelig sukker
eller koncentreret sukkervand?
|