"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41c20f78$0$16226$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Rart at se, at mine påstande for en gangs skyld kan underbygges.....
Så vidt jeg kan skønne efter en hurtig gennemlæsning handler det om, at man
(endnu?) ikke kan forudsige det nøjagtige GI i sammensatte måltider. Og -
at folk med diabetes derfor ikke ud fra GI kan beregne sig til behovet for
insulin.
Det gør imidlertid ikke GI ubrugeligt. Kun upræcist.
Men det problem gælder jo for mange andre forhold vedrørende beregninger af
vores mad.
Det er også svært for menigmand at beregne kalorieforbrug og kalorieindtag -
men det udelukker jo ikke, at simpel og upræcis kalorietælling er et
brugbart redskab for folk, der vil tabe sig.
Det er svært (for ikke at sige umuligt) for menigmand at beregne indholdet
af næringsstoffer (herunder vitaminer og mineraler) i et måltid. Men det gør
jo ikke viden om fødevarers indhold af vitaminer og mineraler ubrugeligt.
Tilsvarende er det svært (for ikke at sige umuligt) at beregne GI.
Jeg har aldrig været interesseret i at få det nøjagtige GI. Eller de
nøjagtige tal for næringsstoffer i mine måltider. Har aldrig forsøgt at
regne dem ud heller. Hverken for simple måltider eller sammensatte. Det har
meningmand aldrig kunnet. Og ejheller behøvet.
Mvh. Lisbeth