"Søren Ramlov" <ramlovFJERN@post3.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:41aad3b3$0$267$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
> Er der nogle der kan fortælle mig hvordan man laver rullepølse
> Jeg har et slag fra en gris.
> Har hørt noget med at den skal ligge i lage nogle dage.
> Samt at den efterfølgende skal koges.
>
> Hvad gør jeg
>
> mvh
>
> Søren
Hej Søren,
Jamen det lyder jo herligt.
Jeg skal forresten selv ha' lavet en ny omgang rulledreng i denne uge. Du
gør følgende:
Kog en saltlage og lad den køle helt af. (Brug så meget salt at et æg kan
flyde). Hvis man ikke er til den "grå model", skal man bruge Nitritsalt (Du
kan muligvis tuske dig til en sjat hos din slagter) Jeg foretrækker den
naturlige udgave, som jo altså er lidt kedelig grå, men så ved jeg, hvad jeg
har. Slaget skal ligge nedsunket i slatlagen i køleskabet i 1-2 døgn alt
efter hvor tålmodig du er.
Inden du koger den skal der snittes tynde lommer i slaget (hvis ikke det
allerede er gjort), hak 1 stort løg og fordel på slaget. Kom peberplanding
på efter behag. (også jævnt fordelt - også inde i lommerne) Opblød ca. 5-6
blade husblas i koldt vand i et par minutter og læg dem ud over slaget (husk
lommerne.
Rul slaget sammen og snør med ca. en cm. afstand - Så stramt
som muligt. Man kan bruge kødnåle til at hjælp til at holde i starten.
Rullepølsen koges i en stor gryde i ca. 1½ time og lad trække i ca. 45 min.
i vandet bagefter. Op ad gryden og i køleskab/fryser...
Rigtig god fornøjelse.
--
Mvh. Renate
____________________________
Se mine billeder på
www.renate.dk
Og husk nu lige at kigge forbi:
www.eet-djursland.nu