Hej!
Jeg har en ukrainsk opskrift her. Du må selv lige gange op - nedenstående
opskrift er vel til 2 personer. Du kan sagtens putte lidt ekstra kød i.
Nogle tomater ville heller ikke gøre nogen skade.
kød
kartofler
2 store løg
1 rødbede
1-2 gulerødder
kål
hvidløg
persille
dild
salt
peber (helst hele peberkorn)
Kødet er en klump kød af eget favoritdyr (fx ko, gris, kalv eller lam) - der
skal være lidt fedt på til at give smag. Regn med en klump som en knyttet
næve til to personer eller efter behag. Hvis det er i for små stykker,
bliver det let for tørt.
Tag en gryde vand (udmål selv efter antal portioner), put kødet deri sammen
med et helt løg. Bring i kog, lad koge lidt og skum af.
Hæld salt i. Rens alle grøntsagerne og skær rødbede og kartofler ud i
"suppestørrelse", eller efter behag. Put rødbede i og kog i ca. 15 min..
Derefter kål (i meget tynde strimler) og kartofler. Det andet løg og
gulerødderne skæres i passende stykker og svitses på en pande med olie
(helst solsikkeolie), hvorefter de også hældes i gryden. Når alle
grøntsagerne er færdigkogte, hældes peber og persille i. Dilden drysses over
portionerne, lige inden maden spises, og så så deler man det udkogte løg og
kødet - kødet skal skæres i stykker, der er til at spise med ske. Der skal
en klat smetana ovenpå, som er syrnet fløde - men det er svært at finde, så
creme fraiche er en udmærket substitut. Spist groft brød i skiver til.
/Anne
"Sune Vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
news:419a8650$0$33741$14726298@news.sunsite.dk...
> /me skal lave mad til russer-tema-aften for gutterne. (det er mest
> russer pga. at giver mulighed for at drikke vodka på den hårde måde ;)
> Men maden må dog gerne passe lidt til, så her synes jeg at jeg vil
> servere bortsj - men hvordan strikkerr man bortsk? Og det må gerne være
> en kødholdig udgave, da det er et herrearrangement ;)
>
> Venlige hilsner
>
> Sune
> hik ;)
|