Du vil helt sikkert undgå syrlige frugter - så pærer (som en anden nævnte)
er altid godt. De gamle klassikere som peberfrugt og (meget modne) vindruer
uden sten er også fine. Min personlige favorit er nu sharon frugter. De har
den helt perfekte sødme og konsistens til ost hvis de er modne.
Sammen med frugten kan du også servere valnødder - evt. let kandiserede. Det
er super
Erstat evt. de sædvanlige dødsyge småkageagtige købekiks med hårdt ristet
rugbrød og lidt lun flute (den billige fra Netto er helt fin i dén
sammenhæng, hvis du ikke lige gider bage selv)
Med fare for at blive off-topic må jeg også lige nævne at du bør overveje at
servere andet end rødvin til osten. Det kokser (efter min beskedne mening)
fuldstændig med fedmen og syrligheden i osten - som en anti-bonus vil sødmen
i frugten fremhæve vinens syre endnu mere. Prøv hellere en sødere vin som
muscat eller portvin - eller hvis det skal være rigtig godt en lethumlet,
lidt stærk øl.
-Christian
"Janni Nørmølle" <trinity76@operamail.com> wrote in message
news:417f827a$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Hvilken frugt er god at servere til henholdsvis en rødkitost og en røget
> (fast) ost (ikke røgeost)?
>
> Mvh. Janni
>
>