|
| Aspars Fra : Klumse |
Dato : 25-10-04 15:23 |
|
Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?
Mvh
Anita
| |
David Rasmussen (25-10-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 25-10-04 15:26 |
|
Klumse wrote:
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
> Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?
>
Ja. kort, eller spises rå. Afhængigt af formålet?
/David
| |
Emil (25-10-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 25-10-04 19:52 |
|
On Mon, 25 Oct 2004 16:22:51 +0200, Klumse wrote:
>Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
>Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?
Smagsstofferne i arsparges er vandopløselige, hvorfor de generelt
ikke bør koges. Undtagelsen kan være blancering af grønne
asparges.
Den bedste tilberedning er på en pande i lidt smør eller andet
fedtstof. Et par - eller fire minutter er rigeligt for de fleste,
de må ikke blive slatne.
Næstbedste tilberedning er dampning over krydret vædske (suppe).
Vædsken kan være vand hvori der er kogt nogle krydderier
(laurbærblade, hel peber, allehånde og/eller nelliker OG en klat
smør). De liflige dampe vil kondenseres på arspargsérne og
tilføre dem en anelse aroma, uden dog at overdøve aspargessmagen.
Microovn kan bruges (i kogepose med en anelse smør, et par dråber
citronsaft og en smule vand og evt. lidt salt - ryst posen
regelmæssigt). Men det er vanskeligt at styre, da vi her taler om
enkelte sekunder i tilberedningstid).
m.v.h. Emil
| |
rasmus carlsen (26-10-2004)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 26-10-04 11:13 |
|
"Klumse" <nitusse@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:s%7fd.60082$Vf.2858077@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
> Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?
- de skal i al fald ikke koges mere end et par minutter (gerne mindre!).
Drys ost eller æg, smør og pebber overn /(altså når de er taget op af
vandet!). De er også gode i ovnen - giv den 10-15 minutter på 175 grader
sammen med vherrytomater og oliven (hæld lidt olie over det hele - lidt
balsamisk rødvinseddike er også godt). Du kan også svitse dem på pande i
lidt smør - hæld lidt balsamisk rødvinseddike over, lad det brænde af et
minut og det er mums. Hvis du tilsætter fløde og lidt fiskefond har du en
glimrende sovs til fisk. Husk at brække den seje bund af dine asparges ...
og husk at toppene er fantatiske ... dem må du sgu ikke smide ud.
ras
| |
Margrete Johansen (27-10-2004)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 27-10-04 06:15 |
|
"Klumse" <nitusse@hotmail.com> wrote in message
news:s%7fd.60082$Vf.2858077@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
Friske, grønne asparges har sæson fra slutningen af maj til den 23. juni -
ihvertfald her i DK.
Margrete
| |
|
|