/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Aspars
Fra : Klumse


Dato : 25-10-04 15:23

Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?

Mvh

Anita



 
 
David Rasmussen (25-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 25-10-04 15:26

Klumse wrote:
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
> Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?
>

Ja. kort, eller spises rå. Afhængigt af formålet?

/David

Emil (25-10-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 25-10-04 19:52

On Mon, 25 Oct 2004 16:22:51 +0200, Klumse wrote:

>Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
>Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?


Smagsstofferne i arsparges er vandopløselige, hvorfor de generelt
ikke bør koges. Undtagelsen kan være blancering af grønne
asparges.

Den bedste tilberedning er på en pande i lidt smør eller andet
fedtstof. Et par - eller fire minutter er rigeligt for de fleste,
de må ikke blive slatne.

Næstbedste tilberedning er dampning over krydret vædske (suppe).
Vædsken kan være vand hvori der er kogt nogle krydderier
(laurbærblade, hel peber, allehånde og/eller nelliker OG en klat
smør). De liflige dampe vil kondenseres på arspargsérne og
tilføre dem en anelse aroma, uden dog at overdøve aspargessmagen.

Microovn kan bruges (i kogepose med en anelse smør, et par dråber
citronsaft og en smule vand og evt. lidt salt - ryst posen
regelmæssigt). Men det er vanskeligt at styre, da vi her taler om
enkelte sekunder i tilberedningstid).


m.v.h. Emil

rasmus carlsen (26-10-2004)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-10-04 11:13


"Klumse" <nitusse@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:s%7fd.60082$Vf.2858077@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?
> Koges de eller hvad kan man gøre ved dem?

- de skal i al fald ikke koges mere end et par minutter (gerne mindre!).
Drys ost eller æg, smør og pebber overn /(altså når de er taget op af
vandet!). De er også gode i ovnen - giv den 10-15 minutter på 175 grader
sammen med vherrytomater og oliven (hæld lidt olie over det hele - lidt
balsamisk rødvinseddike er også godt). Du kan også svitse dem på pande i
lidt smør - hæld lidt balsamisk rødvinseddike over, lad det brænde af et
minut og det er mums. Hvis du tilsætter fløde og lidt fiskefond har du en
glimrende sovs til fisk. Husk at brække den seje bund af dine asparges ...
og husk at toppene er fantatiske ... dem må du sgu ikke smide ud.

ras



Margrete Johansen (27-10-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 27-10-04 06:15


"Klumse" <nitusse@hotmail.com> wrote in message
news:s%7fd.60082$Vf.2858077@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man ved friske grønne aspsaer?

Friske, grønne asparges har sæson fra slutningen af maj til den 23. juni -
ihvertfald her i DK.

Margrete



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177503
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408540
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste