De gange jeg har tilberedt sådan en, har det været med langtidsstegning. Det
vil sige max 140 grader, indtil kødet har opnået en temperatur på MAX 66
grader (brug stegetermometer) . Hvis kødet når op over 70 grader, bliver det
efter min mening for tørt.
Som du selv skriver, spæk, krydderier. Gerne enebær + laurbærblade + lidt
soya + 1 teske sukker + røde løg + salt + peber og til sidst rødvin som
væde.
Med appetitlig hilsen
Stig Thomsen
"Peder Porse" <pp@FJERNESpederporse.dk> skrev i en meddelelse
news:416ec393$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg ville nu tage den ud efter ca. 2 timer og lade den hvile under
> staniol, viskestykke og fx. en flamingokasse i ½ time og så i ovnen igen
> ved 225 grader resten af tiden.
>
> Men den er jo stor - har din ovn kapacitet til det?
> pp
>
> Carsten P wrote:
>> Hej
>>
>> Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
>> flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være
>>
>> Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>>
>> Jeg vil udbene den.
>>
>> Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>>
>> Udbene den.
>> Snøre den.
>> Krydere den.
>> Spæk den.
>>
>> I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
>> Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer.
>> (nærmet 2½time)
>>
>> Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.
>>
>> Er jeg helt ved siden af ????
>>
>> Vh Carsten
>>
>>
>>