/ Forside / Interesser / Fritid / Jagt / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Jagt
#NavnPoint
Øjenvidne.. 26575
betterwis.. 21324
Tonganese.. 21280
Kaptajn-T.. 11178
Provsten1 10595
katekismus 8070
Heidi-Ho 7412
dabj 6124
Sandhedsv.. 5655
10  TheRealDe.. 4815
Hvor længe skal en Dådyr kølle på ca. 6kg ~
Fra : Carsten P


Dato : 14-10-04 18:20

Hej

Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være

Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.

Jeg vil udbene den.

Jeg havde tænkt at gøre følgende:

Udbene den.
Snøre den.
Krydere den.
Spæk den.

I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer. (nærmet
2½time)

Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.

Er jeg helt ved siden af ????

Vh Carsten





 
 
Peder Porse (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Peder Porse


Dato : 14-10-04 19:21

Jeg ville nu tage den ud efter ca. 2 timer og lade den hvile under
staniol, viskestykke og fx. en flamingokasse i ½ time og så i ovnen igen
ved 225 grader resten af tiden.

Men den er jo stor - har din ovn kapacitet til det?
pp

Carsten P wrote:
> Hej
>
> Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
> flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være
>
> Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>
> Jeg vil udbene den.
>
> Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>
> Udbene den.
> Snøre den.
> Krydere den.
> Spæk den.
>
> I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
> Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer. (nærmet
> 2½time)
>
> Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.
>
> Er jeg helt ved siden af ????
>
> Vh Carsten
>
>
>
>

Carsten P (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Carsten P


Dato : 14-10-04 20:30

Hej

Lyder som en god idé og ja min ovn kan lige klare den når den er udbenet.

Vh Carsten

"Peder Porse" <pp@FJERNESpederporse.dk> skrev i en meddelelse
news:416ec393$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg ville nu tage den ud efter ca. 2 timer og lade den hvile under
> staniol, viskestykke og fx. en flamingokasse i ½ time og så i ovnen igen
> ved 225 grader resten af tiden.
>
> Men den er jo stor - har din ovn kapacitet til det?
> pp
>
> Carsten P wrote:
>> Hej
>>
>> Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
>> flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være
>>
>> Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>>
>> Jeg vil udbene den.
>>
>> Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>>
>> Udbene den.
>> Snøre den.
>> Krydere den.
>> Spæk den.
>>
>> I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
>> Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer.
>> (nærmet 2½time)
>>
>> Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.
>>
>> Er jeg helt ved siden af ????
>>
>> Vh Carsten
>>
>>
>>


Stig Thomsen (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Stig Thomsen


Dato : 14-10-04 20:33

De gange jeg har tilberedt sådan en, har det været med langtidsstegning. Det
vil sige max 140 grader, indtil kødet har opnået en temperatur på MAX 66
grader (brug stegetermometer) . Hvis kødet når op over 70 grader, bliver det
efter min mening for tørt.

Som du selv skriver, spæk, krydderier. Gerne enebær + laurbærblade + lidt
soya + 1 teske sukker + røde løg + salt + peber og til sidst rødvin som
væde.


Med appetitlig hilsen

Stig Thomsen

"Peder Porse" <pp@FJERNESpederporse.dk> skrev i en meddelelse
news:416ec393$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg ville nu tage den ud efter ca. 2 timer og lade den hvile under
> staniol, viskestykke og fx. en flamingokasse i ½ time og så i ovnen igen
> ved 225 grader resten af tiden.
>
> Men den er jo stor - har din ovn kapacitet til det?
> pp
>
> Carsten P wrote:
>> Hej
>>
>> Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
>> flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være
>>
>> Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>>
>> Jeg vil udbene den.
>>
>> Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>>
>> Udbene den.
>> Snøre den.
>> Krydere den.
>> Spæk den.
>>
>> I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
>> Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer.
>> (nærmet 2½time)
>>
>> Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.
>>
>> Er jeg helt ved siden af ????
>>
>> Vh Carsten
>>
>>
>>


Claudio Adam (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Claudio Adam


Dato : 15-10-04 16:44

Carsten P <c.d.paulsen@nospammail.dk> skrev:
>Hej
>
>Så er den gal igen fik angivet
>tilberednings tiden i foråret men efter
>flytning er der bare ingen ting der er
>hvor de burde være
>
>Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>
>Jeg vil udbene den.
>
>Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>
>Udbene den.
>Snøre den.
>Krydere den.
>Spæk den.
>
>I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
>Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske
>og laden den stå i 2½-3 timer. (nærmet
>2½time)
>
>Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen
>skal jo tilbredes.
>
>Er jeg helt ved siden af ????
>
>Vh Carsten


Goddag godag,

Jeg tænker ca. 1. time pr kilo kød vil være passende,
- hvordan med eksempelvis portvins marinering, der skal man bare
komme i-hu at den brænder nemmere, så ved 140/150 celsius uden
blæser i ovn som andre haver nævnt.

Ellers kan grydestegning under låg ved ligeledes svag varme,
joh være en herrlig ting,
og til tider være lettere at styre.

hilsen, Adam

--

www.sitecenter. dk/dannebrog



Carsten P (16-10-2004)
Kommentar
Fra : Carsten P


Dato : 16-10-04 22:52


"Carsten P" <c.d.paulsen@nospammail.dk> skrev i en meddelelse
news:416eb521$0$260$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> Så er den gal igen fik angivet tilberednings tiden i foråret men efter
> flytning er der bare ingen ting der er hvor de burde være
>
> Jeg har en Dådyr kølle på ca. 6Kg incl. ben.
>
> Jeg vil udbene den.
>
> Jeg havde tænkt at gøre følgende:
>
> Udbene den.
> Snøre den.
> Krydere den.
> Spæk den.
>
> I ovnen ved 220-225c i 15-20 minutter.
> Skrue ned på 160-170c, tilsætte væske og laden den stå i 2½-3 timer.
> (nærmet 2½time)
>
> Lade den hvile 15-20 minutter, sovsen skal jo tilbredes.
>
> Er jeg helt ved siden af ????
>
> Vh Carsten
>
>
Opfølgning

Jeg tilberedte den som beskrevet, den blev bare fjong alle "foråd" sig. Den
var måske lige på kanten den afgav en del saft men den smagte himelske ( dog
uden at have smagt himlen).

Vh Carsten



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409080
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste