Abildgaard 3140 <pialykke@fjernmigget2net.dk> wrote:
> Stella Bang wrote:
> > For en del år siden kom min mand meget på Bornholm, og nu snakker han
> > om stegte saltsild som åbenbart er en Bornholmsk specialitet.
> > Er der nogen i gruppen der ved hvordan man selv laver dem? Jeg kunne
> > godt tænke mig at overraske ham med dem en dag.
>
> Hvis du selv salter sildene, skal de udvandes inden stegning, ellers får du
> dem bare saltede og udvandede fra fiskehandleren. Der er ikke meget
> hokuspokus i det. De skal bare steges på panden. Tricket er det hvinende
> salte i forbindelse med STÆRK hjemmerørt sennep og syltede rødbeder . . .
> haps, haps, haps, nu skal vi ha' snaps
>
> Jeg er iøvrigt enig. Jeg afholder et årligt sildegilde med min basisgruppe
> og betragter egentlig de indledende silderetter som forspil. Stegte saltsild
> er the real mccoy!
Hvis du køber hos fiskehandleren så husk for Guds skyld at spørge om de
er udvandede. Ellers gør du det selv: 3-4 hold vand over nogle timers
tid. Hvis de er lige fra tønden får du hår på brystet hvis du ikke har
det i forvejen. Det øvrige tilbehør er jo beskrevet.
mvh
Erling