/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
Sovs af grøntsager
Fra : Rollike


Dato : 28-09-04 21:02

Hejsa!

Jeg har ladet mig fortælle at man kan lave en udmærket sovs af grøntsager
hvis man blender det...

Hvordan gør man det?
kan man bruge nogle af de her frosne færdigblandinger?
Kan man også lave brun sovs på den måde?

gerne skåret ud i pap.. Da jeg ikke er særlig ferm i et køkken

1000 tak
Mette



 
 
Katjastrofen (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Katjastrofen


Dato : 29-09-04 11:40


"Rollike" <valo@kattebakkevalo.dk> wrote in message
news:4159c303$0$234$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Jeg har ladet mig fortælle at man kan lave en udmærket sovs af grøntsager
> hvis man blender det...
>
> Hvordan gør man det?
> kan man bruge nogle af de her frosne færdigblandinger?
> Kan man også lave brun sovs på den måde?
>
> gerne skåret ud i pap.. Da jeg ikke er særlig ferm i et køkken
>
> 1000 tak
> Mette

måske denne her

http://www.restaurantklitgaard.dk/koti.html

katja
>



Snasse (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Snasse


Dato : 29-09-04 12:11


"Rollike" <valo@kattebakkevalo.dk> skrev i en meddelelse
news:4159c303$0$234$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Jeg har ladet mig fortælle at man kan lave en udmærket sovs af grøntsager
> hvis man blender det...
>
> Hvordan gør man det?
> kan man bruge nogle af de her frosne færdigblandinger?
> Kan man også lave brun sovs på den måde?
>
> gerne skåret ud i pap.. Da jeg ikke er særlig ferm i et køkken
>
> 1000 tak
> Mette
>
>

Hej Mette

Jeg fik engang en opskrift på en sovs med kartofler og jeg synes selv den er
ganske god.
Måske det er sådan en du søger.

--------------------
2 kartofler
1-2 gulerødder
evt. andre grøntsager
1 løg
1 lauerbærblad

Kartofler, grøntsager og løg skræres og koges ud i ca. 20 min. med
laurbærbladet i.
Blendes godt UDEN laurbærbladet
Tilsæt mælk efter behov og koges op
Krydres med salt og peber efter behov
-------------------------

Håber det er noget du kan bruge til noget.

Mvh Susanne



Rollike (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Rollike


Dato : 29-09-04 20:45


>
> Jeg fik engang en opskrift på en sovs med kartofler og jeg synes selv den
er
> ganske god.
> Måske det er sådan en du søger.
>
> --------------------
> 2 kartofler
> 1-2 gulerødder
> evt. andre grøntsager
> 1 løg
> 1 lauerbærblad
>
> Kartofler, grøntsager og løg skræres og koges ud i ca. 20 min. med
> laurbærbladet i.
> Blendes godt UDEN laurbærbladet
> Tilsæt mælk efter behov og koges op
> Krydres med salt og peber efter behov
> -------------------------
>
> Håber det er noget du kan bruge til noget.
>

Skal den ikke jævnes?

MVH Mette



Snasse (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Snasse


Dato : 29-09-04 21:16

> Skal den ikke jævnes?
>
> MVH Mette
>
>
Nej det skal den ikke, det bliver til en tyk grød når den er blendet og
derfor kommes mælk i for at fortynde den.

--
mvh Susanne
www.vufferne.dk



Mus (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 30-09-04 09:47


Rollike <valo@kattebakkevalo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:4159c303$0$234$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Jeg har ladet mig fortælle at man kan lave en udmærket sovs af grøntsager
> hvis man blender det...
>
> Hvordan gør man det?
> kan man bruge nogle af de her frosne færdigblandinger?
> Kan man også lave brun sovs på den måde?
>
> gerne skåret ud i pap.. Da jeg ikke er særlig ferm i et køkken
>
> 1000 tak
> Mette
>

Bearnaisesauce:
Kog en smule fintsnittede grøntsager i lidt bouillon.
Blend det hele. Varm op igen. tilsæt esdagon og bearnaise essens efter
behov.
Jævn evt med græsk yoghurt(må ikke koge herefter) eller med lidt mælk og
mel/maizena.

___________________________


Champignon sauce
En masse skivede chamignon kommes i en grude med meget lidt vand eller
hønsebouilleon(et par spisesekeer). Varmes langsomt op så champignongeren
kan afgive væske. Jævnes derefter med enten mælk og mel/maizena eller græsk
yoghurt(må ikke koge herefter).

______________________________

Tomatsovs til pasta

Friske eller eller hakkede tomater på dåse. Bouillon, hvidløg, friske
krydderurter efter behov. Kan blendes efter behov. Lidt græsk yoghurt i
giver en cremet konsitens(10%).

_______________________

Fandt lige denne på nettet. har ikke prøvet den. Vil tro det også smager
godt med yderligere grøntsager tilsat. Feks laurbærblade(skal dog ikke
blendes med). Gullerødder, porrer, løg, selleri.

Brun sovs
Ingredienser: ½ l. bouillon
Nogle dråber madkulør
Nogle dråber balsamico eddike
3 store kartofler
Salt
frisk kværnet peber.


De 3 store kartofler skæres i mindre stykker. Kartoffel stykkerne koges 10
min. i ½ l bouillon . Kartofler og bouillon blendes. Der tilsættes madkulør
og balsamico eddike. Det hele blendes endnu et kort sekundt. Der smages til
med salt og peber


Håber det gav lidt ideer.

LN



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409079
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste