|
| Saltede citroner Fra : Peter Westh |
Dato : 19-09-04 22:15 |
|
Nu har jeg efterhånden læst i flere kogebøger, at man - hvis man ikke gider
eller har tid til at lave dem selv - kan købe saltede citroner (i
arabisk/nordafrikansk stil) i supermarkeder og specialbutikker. Men jeg har
ikke set dem nogen steder.
Er der nogen der ved, hvor de kan købes?
p.f.tak
Peter
| |
alfaekko (20-09-2004)
| Kommentar Fra : alfaekko |
Dato : 20-09-04 04:56 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:414df6b7$0$273$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Nu har jeg efterhånden læst i flere kogebøger, at man - hvis man ikke
gider
> eller har tid til at lave dem selv - kan købe saltede citroner (i
> arabisk/nordafrikansk stil) i supermarkeder og specialbutikker. Men jeg
har
> ikke set dem nogen steder.
>
> Er der nogen der ved, hvor de kan købes?
>
> p.f.tak
>
> Peter
Kvickly har haft dem!
Anders
| |
Janni Nørmølle (20-09-2004)
| Kommentar Fra : Janni Nørmølle |
Dato : 20-09-04 10:37 |
|
> Nu har jeg efterhånden læst i flere kogebøger, at man - hvis man ikke
gider
> eller har tid til at lave dem selv - kan købe saltede citroner (i
> arabisk/nordafrikansk stil) i supermarkeder og specialbutikker. Men jeg
har
> ikke set dem nogen steder.
>
Hvis man skulle have mod på at lave dem selv er det meget nemt:
SALTEDE CITRONER
Der anvendes:
6 citroner som ikke er overfladebehandlet
200 gram salt
50 gram rørsukker
1 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
Skær et dybt kryds i citronerne, fyld dem godt op med blandingen af salt og
sukker. Læg dem i en rummelig krukke. Hæld kogende vand over til de er
dækket, og læg noget rent og tungt på som holder citronerne nede i lagen.
Hæld olivenolie over. Vent nu 3 uger, så er citronerne klar til brug. De er
nu blevet helt bløde, og det hvide er blevet klart. Saltede citroner,
stammer fra det nord Afrikanske køkken. De anvendes som tilbehør til alt
andet end desserter, fx til kylling. Man anvender kun skallen.
God fornøjelse.
JN
| |
|
|