"Jan Apollo" <apollo10@post5.tele.dk> skrev i meddelandet...
> Har været så heldig at få foræret 2 store flotte morkler
>
> Nogen der har den fedeste opskrift på morkelsauce.
> Havde tænkt på frisklavet pasta med morkelsauce, mums.
Pas på! - nu er det vel ikke den omtalte "meget giftige
"Kæmpe-stenmorkel du har fået foræret, som især kan forveksles med de
samtidigt forekommende spiselige morkler?
Hat: 6-8 (10) cm bred og høj, uregelmæssigt formet, meget foldet,
ligesom en hjernemasse, mørkebrun/lysebrun og sammenvokset med stokken.
*Mange arter er fine spisesvampe efter specialbehandling, -men giftige
som rå.
Nåh, - men efter den giftige indlednings manøvre, - så må man vel også
betegne såvel Kegle-morkel, hættemorkel og alm. spiselig morkel
(Morchella) som værende udmærkede fine spisesvampe.
Mit beskedne og fedeste bidrag (opskriftsmæsig), - er en fremfundet
recept på morkler i fløde...
Morkler i fløde (Morilles á la crème):
4 pers.
500 g morkler
250 g fløde
100 suppe
100 smør
10 g mel
10 g salt
3 omgange med peberkværnen
saften af en citron
Morklerne renses, vaskes, tørres og deles i to på langs.
70 g af smørret smeltes i en kasserolle, og heri kommes morklerne,
saltet og peberet. Man spæder med suppen og citronsaften og lader det
koge en halv time. I løbet af en halv time vil næsten al vædske være
forsvundet. Så kommes fløden i sammen med 10 g smør bagt op med melet,
og man fortsætter at koge over svag ild i ti minutter. I det øjeblik
retten skal serveres, røres sovsen op med resten af smørret.
Man kan servere morkler med fløde til mange ting, -eller ganske enkelt
med croûtoner, der er stegt gyldne i smør. -Voila!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Det er usømmeligt at leve for at spise,
men da det er nødvendigt at spise for
at leve, bør vi opfylde denne pligt, som
alle andre pligter, med glæde og på
den fornøjeligste måde.