" Inger Pedersen" <inger_mp@FJERNDETTEhotmail.com> wrote in message
news:4142cda1$0$179$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Lisbeth" <ingen@invalid.dk> skrev i en meddelelse
>
> > Hvordan i alverden kommer dette stof i tunsalaten ?
>
> Fra Fødevaredirektoratets hjemmeside (efter googling på histamin):
>
> "Histamin tilhører gruppen af biogene aminer, som kan
> findes naturligt i mange fødevarer. Lave indhold af biogene anminer er
> normalt ikke en sundhedsmæssig risiko for mennesker, men hvis man spiser
> fødevarer med høje indhold af disse stoffer, kan man få akutte symptomer
på
> forgiftning.
> Stoffernes giftvirkning kan forøges, hvis man samtidigt drikker alkohol
> eller tager bestemte former for medicin.
> Hvis fødevarer opbevares forkert, fx ved høj temperatur i lang tid, kan
> bakterier, som findes naturligt på fødevarerne, danne så store mængder af
> histamin og andre biogene aminer, at man kan blive forgiftet.
>
> Histamin og andre biogene aminer kan forekomme i for-højede mængder i fx
> rødvin, ost, spegepølse og surmælks-produkter samt i visse fisk og
> fiskevarer."
>
> Hilsen Inger
Hej Inger
(som jeg beundrer for sine altid kloge svar
)
Ok, så er det altså ikke noget der er "puttet i". Jeg håber at det så er
_meget_ forhøjede mængder i tunen der er skyld i det. Ellers må det jo være
forkert håndtering af fødevarerne hos Gråsten Salater, og den tanke er jo
ikke så rar!
vh
Lisbeth