|
| Dansk mad i Tyrkiet Fra : Henrik Pedersen |
Dato : 10-09-04 08:36 |
|
Hej Alle,
Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
tilberede noget "dansk".
Det foerste der falder mig ind er frikadeller, men da der er en del
som ikke spiser svinekoed (og da det naermest ikke kan opdrives her)
er det vist udelukket. Saa kunne man lave et frokostbord, men rugbroed
er heller ikke saadan lige at faa fat i her...
Tilbage er der dansk boef og brun sovs, men jeg synes at det er lidt
kedeligt.
Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
dyrt...?
/Henrik
| |
Kristina Søndergaard (10-09-2004)
| Kommentar Fra : Kristina Søndergaard |
Dato : 10-09-04 09:24 |
|
"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse:
> Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> tilberede noget "dansk".
>
> Det foerste der falder mig ind er frikadeller, men da der er en del
> som ikke spiser svinekoed (og da det naermest ikke kan opdrives her)
> er det vist udelukket. Saa kunne man lave et frokostbord, men rugbroed
> er heller ikke saadan lige at faa fat i her...
> Tilbage er der dansk boef og brun sovs, men jeg synes at det er lidt
> kedeligt.
>
> Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
> opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
> dyrt...?
Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?
/Kristina
| |
Inger Pedersen (10-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 10-09-04 09:35 |
|
"Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> skrev i en
meddelelse
> Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
> agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?
Præcis, hvad jeg tænkte.
Men du kom først
- og husk persillen inden i kyllingen.
Hvis jordbær ikke lige kan skaffes, kan anden frugtgrød vel gå an?
Hilsen Inger
| |
Jette (10-09-2004)
| Kommentar Fra : Jette |
Dato : 10-09-04 20:51 |
|
Kristina Søndergaard <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote:
[snip]
<Og så måske jordbærgrød til dessert?
... eller citronfromage med flødeskum.
Mvh Jette
| |
Henrik Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Henrik Pedersen |
Dato : 13-09-04 11:29 |
|
"Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote in message news:<41416492$0$278$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>...
> Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
> agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?
>
> /Kristina
Det lyder som en god ide... saa er det bare et spoergsmaal om man kan
faa sovsekuloer hernede...
....og hvordan steger man kylling i en gryde..? jeg gaar ud fra at den
skal brunes lidt, derefter kommer man lidt vand ved og venter en times
tid, eller...?
Derhjemme laver jeg altid kylling i en römer-gryde (den plejer at
blive rigtig god..!), men jeg har ingen römer-gryder her, og i den
lejlighed jeg bor i lige nu er der faktisk heller ingen ovn...:-/
Saa det er bedst hvis det kan klares over 4 gasblus...
Tak for hjaelpen!
/Henrik
| |
Inger Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 13-09-04 11:46 |
|
"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
>
> Det lyder som en god ide... saa er det bare et spoergsmaal om man kan
> faa sovsekuloer hernede...
>
Hvis du synes, sovsen er FOR lys, kan du smelte og brune en lille smule
sukker i en gryde og tilsætte det.
Pas på, det ikke branker og bliver sort - men der skal jo heller ikke så
meget sukker i sovsen, at den bliver klistersød.
> ...og hvordan steger man kylling i en gryde..? jeg gaar ud fra at den
> skal brunes lidt, derefter kommer man lidt vand ved og venter en times
> tid, eller...?
Prøv at se tråden fra 11. 9. Grydestegt kylling
Hilsen Inger
| |
Jørgen (10-09-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen |
Dato : 10-09-04 10:58 |
|
Hej
Hvad med andesteg a la jul, med svesker, æbler med gele, rødkål, franske
kartofler og alm samt brune kartofler
eller Grydestegt kylling med agurkesalat, brun sovs og (nye) kartofler
| |
kim rasmussen (10-09-2004)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 10-09-04 10:59 |
|
"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...
> Hej Alle,
>
> Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> tilberede noget "dansk".
Hej Henrik
Noget så Dansk som Gule ærter eller brunkål ,eller en god kraftig okse eller
hønsekødssuppe.
Eller En krebinet lavet på kalkunkød ( du kan ikke smage forskel) og stuvede
grønne ærter og gulerødder.
Hjerter i fløde sauce med en god mos til.
Gammeldags oksesteg med brun sauce og agurkesalat.
Kalvesteg og gemyse .
--
Mvh
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.
| |
Margrete Johansen (10-09-2004)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 10-09-04 20:48 |
|
"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> wrote in message
news:41417ae4$0$209$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
> news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...
> > Hej Alle,
> >
> > Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> > bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> > imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> > andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> > tilberede noget "dansk".
Risengrød!
Margrete
| |
Henrik Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Henrik Pedersen |
Dato : 13-09-04 13:07 |
|
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote in message news:<414204c5$0$235$edfadb0f@dread12.news.tele.dk>...
> Risengrød!
>
> Margrete
Ja, jeg er naesten noedt til at lave noget groed ogsaa...
Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
udlandet som navnet antyder...?
/Henrik
| |
David Rasmussen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 13-09-04 14:38 |
|
Henrik Pedersen wrote:
>
> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?
>
Jeg søgte på det forleden og fandt kun danske sider.
/David
| |
Inger Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 13-09-04 19:47 |
|
"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?
Ja, det er en dansk ret.
Hilsen Inger
| |
kautaq (14-09-2004)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 14-09-04 04:44 |
|
Henrik Pedersenskrev:
> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?
Historien er ca. sådan her:
Et par ankommer meget sent til Hotel D'Anglatere og vil gerne
have lidt at spise. Kokken har ikke så meget at gøre med, men
lidt kold risengrød har han da.
Han pisker fløde og hakker mandler og vender det i grøden.
Og værsgo' - risalamande!
--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq
| |
Henrik Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Henrik Pedersen |
Dato : 13-09-04 12:50 |
|
"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> wrote in message news:<41417ae4$0$209$14726298@news.sunsite.dk>...
> Hej Henrik
> Noget så Dansk som Gule ærter eller brunkål ,eller en god kraftig okse eller
> hønsekødssuppe.
> Eller En krebinet lavet på kalkunkød ( du kan ikke smage forskel) og stuvede
> grønne ærter og gulerødder.
> Hjerter i fløde sauce med en god mos til.
> Gammeldags oksesteg med brun sauce og agurkesalat.
> Kalvesteg og gemyse .
Der var mange gode bud her, Gule aerter havde jeg slet ikke taenkt
paa, det har vi ikke faaet saa tit i min familie... opskrift
efterlyses...
Plejer man ikke at faa flaesk eller en eller anden form for poelse til
gule aerter..? Kan man lave noget andet i stedet? (laes: noget uden
svinekoed...)
Og hjerter i floedesovs er ogsaa et vinder-bud... De spiser meget
indmad af forskellig slags hernede. Ogsaa her soeges en god
opskrift...anyone..?
Jeg kommer nok til at lave mad mere end een gang, saa jeg tager gerne
imod lidt af hvert...!
/Henrik
| |
Jens Bruun (11-09-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-09-04 17:52 |
|
"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> wrote in message
news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...
> Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
> opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
> dyrt...?
Du burde servere stegt flæsk med persillesovs, men den "æder" muslimerne nok
ikke. Alternativt må du diske op med and, brune kartofler, rødkål og hele
svineriet. Husk massevis af svesker og æbler i anden.
--
-Jens B.
| |
Henrik Pedersen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Henrik Pedersen |
Dato : 13-09-04 13:12 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message news:<chvafb$vdn$1@news.cybercity.dk>...
> Du burde servere stegt flæsk med persillesovs, men den "æder" muslimerne nok
> ikke. Alternativt må du diske op med and, brune kartofler, rødkål og hele
> svineriet. Husk massevis af svesker og æbler i anden.
Ja, jeg burde jo tilberede and... men som jeg lige har skrevet
laengere oppe i traaden, saa har vi desvaerre ingen ovn i oejeblikket.
Det bruger de ikke saa meget hernede, saa det er ikke standard i alle
lejligheder...
Ellers tak for ideen, til dem af jer der kom med den...
/Henrik
| |
|
|