Mon, 30 Aug 2004 22:29:51 +0200, Kurt Hansen <kurt@FJERNDETTEtowle.dk>
skrev:
> Den Mon, 30 Aug 2004 11:01:59 +0200, skrev Ole Larsen:
>
>> "Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
>> news:o6j5j0t1kkvmr7q8bn5ba7ovrtt4v2rd7k@4ax.com...
>>> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
>>> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
>>> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>>>
>>> Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
>>> Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.
>
> Yes, yes, men disse kan ikke sammenlignes med Tormentilrod, der
> indeholder mange bitterstoffer.
>
> Vi har prøvet friskopgravede rødder to gange. Første gang gik det
> godt, anden gang fik vi et meget bitter og kradst udtræk. Vi blev
> enige med os selv om, at der nok har været nogle dårlige rødder
> imellem (det kan nemlig også ske).
>
> Nu fik jeg så den tanke, at tørrede rødder, købt i Matas, var
> garanteret gode og at udtrække fra tørrede ingredienser, fremfor
> friske, er jo almindeligt brugt og det står da også på posen, at det
> kan bruges til snaps, men ingen opskrift.
>
> Jeg kan hilse at sige, at også mit andet forsøg var mislykket. Jeg
> smagte allerede efter 12 timer, og det var da også knapt så bittert,
> men stadig ikke drikkeligt. Mystisk!
Ret mystisk. Er du sikker på, at det var Blodrod, du brugte?
Vi har lavet den flere gange og har aldrig haft problemer. Trækketid?
Indtil jeg husker det - kan være alt fra en uge til et år (jeg er et
sjuskehoved med trækketider!)
Smagen og farven er meget forskellig, men det er jo mest et spørgsmål om
dosering.
Men i sidste uge smagte vi de sidste sjatter fra en flaske, som jeg
forærede væk for ca. 3 år siden. Havde der ikke stået Blodrod under
bunden, havde vi alle stemt på Enebær, så bitterheden kan altså optræde.
mvh
Krabsen
...der ikke fandt valnødder
--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl