Så er de første rødbeder kommet. En af de vigtigste af
årstidens grøntsager og næsten kun kendt som syltet rødbede.
1. (tilbehør til fx andebryst)
Rødbeden skrælles og skæres i mindre stykker fx små pinde.
(1-3 stor/små rødbeder)
Svitses i olie kort tid
Tilsæt:
En spsk. økologisk rørsukker
Ca. en halv dl. balsamisk rødvinseddike
Ca. en halv dl. vand
Koges/dampes ind på 10-15 min.
Hvis det er for surt tilsæt mere sukker, for sødt
mere balsamico og evt. vand hvis det tørre for hurtigt ud.
Honning eller alm. sukker kan anvendes, men jeg synes at
rørsukker passer bedst.
2. (tilbehør til næsten al sensommermad)
Rødbeden rives groft eller fint. Pres noget af saften ud
med klør fem - ellers bliver det for smattet.
Mandler eller hasselnødder hakkes groft.
1-3 spsk. Creme Fraiche (pas på, ikke for meget)
Salt, peber og knivspids rørsukker (smag til)
3.
Flere forslag?
--
Mike
http://home2.inet.tele.dk/kautaq