Johan Myhre Andersen wrote:
> Har vinbjergsnegle ingen hus?
> (Gad vide hvad det så var for en jeg spiste...
Tak til Mads og Astrid for svar.
Så var det nok alligevel en vinbjergsnegl jeg satte tænderne i.
Det skete på vej ned af et bjerg i Schweiz, at jeg løb ind i en stime
snegle med hus på ryggen. Huset mindede netop om dem i foliebakken i
købmandens frysedisk, så en tom plastikflaske blev lavet om til
sneglebur og fyldt med et dusin snegle. (Med lidt dårlig samvittighed -
de er også fredede i Schweiz svjv)
Hjemme i køkkenet blev de vasket og fik lov at gå lidt i en balje for at
få lidt at skidtet ud af de små snegle-maver.
Et par stykker blev kogt, og...
prøvesmagt og spyttet ud igen. For var det nu vinbjerg-snegle? Kunne de
overhovedet spises? Jeg syntes ikke helt de smagte som købmandens... Men
det kan jo skyldes så meget :)
De resterende snegle slap i hvertfald med livet i behold, og fik en ny
tilværelse på en anden bjergskråning.
Jeg er også lidt i tvivl, om frølår ville smage lige så godt, hvis man
selv havde tilberedt dem "fra scratch"... :)
--Johan