Hej,
[klip]
> Jeg kan ikke udtale mig om det ernæringsmæssigt, men jeg synes
> personligt, at skrællen er noget af det bedste på en kartoffel.
Jeg er fuldstændig enig - nye kartofler smager simpelthen fantastisk når
skrællen bliver på! Jeg spiser ikke særlig mange kartofler, men om sommeren
tænder jeg helt af...
[ot]
Lavede faktisk en rigtig god lille kartoffelsalat forleden, hvor det skulle
gå hurtigt:
Nye kartofler (med skræl:)) + to-tre artiskokker koges hver for sig.
Artiskokkernes sideblade skal klippes af ret langt nede, fandt jeg ud af -
de er trævlede.
Imens de to ting kogte, stødte jeg 3 fed hvidløg, en stor kvist timian,
salt, peber i en stor morter og hældte en god del olivenolie ved.
Kartoflerne skal være næsten færdige (der skal være lidt bid i dem), og
dernæst skæres i store tern mens de stadig er varme. Artiskokkerne faldt
næsten fra hinanden (men jeg tror heller ikke jeg er så god til dem - selvom
de nu smagte fint), bundene skar jeg i kvarte.
Kartofler og artiskokker blandes i en stor skål og dressingen fra morteren
blandes ved. Jeg tilsatte skal og saft af en halv citron også. Jeg lod det
lige stå en ti minutters tid inden det røg på bordet, hvor det faktisk vakte
stor lykke:)
Nåmen, det var vist et sidespring...
/ Kristian