"Erling Nielsen" <eh222@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:9cfb3c42b0da6e0597ba6a81d4f5e2e8.115068@mygate.mailgate.org...
> Er der nogen der har en god opskrift på solbærgrød.
Jeg har lige lavet hindbærgrød efter denne opskrift, som jeg slet ikke ville
tøve med at bruge til solbær:
1½ kg. frugt
skylles, dækkes med vand og koger i ti minutter
Saften sies og måles op
1½ liter af saften smages til med sukker (300-400 gram) og bringes i kog
1 ps. jævningpulver (købes i Brugsen) udrøres med ½ liter saft eller vand
Gryden tages af varmen og jævningen røres i.
Efter tilsætning af jævning, må grøden ikke koge.
Jeg plejer at smide et par håndfulde hakkede mandler ned i grøden inden
jævning, det gør den ikke værre.
Når du har hældt den op i skålen(e), så drys et tyndt lag sukker over, så
trækker den ikke skind.
Hvis der bliver saft tilovers, kan du bruge den ligesom al anden saft,
fortynd med vand og drik den i sommervarmen.
Uha, det smager godt - god fornøjelse
|