"Susanne" <denlillevampyr@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4102beae$0$156$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej!
> Mit spørgsmål er så nu: I opskriften står at man tager en dåse kondenseret
> mælk (400 g.), stiller den i en gryde fyldt med vand og lader vandet med
> dåsen simre i 3½ (læs: 3 EN HALV) timer - den kondenserede mælk skulle
> herefter være blevet til en fed, mørkgylden karamel.
> Kan det virkelig passe, at man skal igennem denne langsommelige process? I
> nogle af de indlæg jeg læste lød det også som om folk brugte det til noget
> karamel-stads, men er dette virkelig fremgangsmåden? Karamellen skal
bruges
> oven på en chokoladekage som et lag mellem kagen og glasuren. Er der andre
> alternativer til denne måde at fremstille karamel på? Jeg har været ude at
> kigge på karamelsauce på tube osv. men har ingen idé om dette kan bruges i
> stedet.
Den svenske kok Tina (glemt hendes efternavn) lavede i en udsendelse også
karamel på denne måde. Dåsen stod også og simrede 3½ time. Karamellen så
enormt lækker ud.
Karamelsaucen på tube bliver nok for tynd, hvis den skal bruges som et
mellemlag mellem kage og glasur.
Jeg har haft held med denne opskrift på karamel:
Karamel smørepålæg
Der bliver 6-7 dl
a.. 3 1/2 dl piskefløde (400g)
a.. 8 dl sødmælk (800g)
a.. 600 g sukker
Bring mælk, fløde og sukker i kog. Skru ned for varmen og lad det simre uden
låg i et par timer. Rør jævnligt i det, så det ikke brænder på. Når det har
fået konsistens som en tyk creme, hældes det på glas. Når det bliver koldt
vil det størkne yderligere og have konsistens som honning.
http://www.isabellasmith.com/be-cm/be-cm-view?structure%5fid=4009
Det _tager_ lang tid at lave karamel, hvad enten det er en dåse kondenseret
mælk, eller som ovenstående opskrift. Det tager lang tid for mælkesukkeret
at karamelisere. Med sukker og vand kan man lave en hurtig karamel, men den
bliver hurtigt stenhård...
Tina