Jeg har opgivet kaffefiltre - har ikke tålmodighed til at vente en time
pr. dråbe - min erfaring er, at porerne lynhurtigt stopper til..
I stedet anvender jeg en gammeldags stof-tepose.
Det er rigtigt, at f.eks. valnøddesnapsen fortsat er lidt uklar, men dels
er det nu ikke meget - dels har jeg ikke oplevet, at det har forringet
smagen - selv efter 10 år (ja, jeg glemte engang en flaske i bunden af et
skab - desværre er det ikke sket siden!)
En nøddelikør - f.eks. Nuccino fra Reggio'Emilia i Italien - der er det
nærmeste jeg i smag er kommet til Valnøddesnapsen, er heller ikke glasklar.
Ved bærsnapse, Febernellikerod o.lign er der ingen problemer med uklarhed
- og hvis der opstår lidt, skyldes det formentlig, at omhælderen har for
mange doseringsprøver i gang på een gang
mvh
Krabsen
Sat, 24 Jul 2004 13:29:50 +0200, Kurt Hansen <kurt@FJERNDETTEtowle.dk>
skrev:
> Jeg har altid brugt kaffefiltre til filtrering af urteudtræk til
> kryddersnaps. Der er imidlertid visse typer der bliver ved med at være
> lidt grumsede, f.eks. Gul Snerre og valnød.
>
> På kort sigt betyder grumset ikke noget - ja, man kan endog forestille
> sig at det øger smagen af den pågældende plante, men efter nogen tid
> afgives formentlig uønskede stoffer - især ved Gul Snerre. Valnød, som
> skal lagre i flere år, har vel heller ikke godt af at have for meget
> plantemateriale svævende rundt i udtrækket?
>
> Er der nogen der har erfaring med en mere effektiv filtreringsmetode?
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl