[Jens Bruun | Wed, 21 Jul 2004 21:41:05 +0200]
>Gedde smager fremragende (især når den er selvfanget
, men indeholder
>desværre mange ben.
Ja & Ja - lækker fisk.
>Husk at servere dem med nye kartofler, godt med persille, citron, smørsovs og
>hjemmerørt remoulade. René-low-carb har vist opskriften på remo'en?
Gerne - hjemmelavet remoulade er afsindigt bedre end købeversionen, så her
kommer lige et citat:
Den gamle metode:
Man starter med sennepssyltede grøntsager: man laver en opbagning med smør
og mel, tilsætter en god sjat sennep, et lille drys karry og rører
den tyndere med eddike og sukker - hvorefter de små blancherede grøntsager
(blomkål, gulerøder, agurk, løg m.m.) tilsættes hvorefter den smages til med
salt.
Disse sennepssyltede grøntsager kan hældes på atamonskyllede glas og nydes
på pålæg - uhm - selvom det er synd at de i folkemunde oftest kaldes
"kloarkmesterens fryd".
Disse syltede grøntsager kan også finthakkes, der kan tilsættes mere sukker
hvorefter massen røres i en god mayonnaise.
Glutenfri version vil jeg dog foreslå forenklet: Et lille glas syltede
agurker hakkes groft i en foodprocessor; et par spsk. kapers, lidt
sennepspulver, lidt mild karry, salt, peber og sukker tilsættes sammen med
en god mayonnaise og der blendes lidt mere.
Erstatter man sukker med et godt sødemiddel, og anvender sukkerfri syltede
agurker har man en lowcarb/sukkerfri remoulade.
Ønsker man for glutenfri/sukkerfri versionen en mere fast remoulade, kan man
evt. tilsætte lidt xanthan gummi (fås i visse
specialitetsfødevarerforretninger) eller smeltet opblødt husblads mens
foodprocessoren kører.
René
www.rene.hjorth.com
&
www.lowcarb.dk