"Ivar Madsen" <spam.usenet.im@milli.dk> skrev i en meddelelse
news:cd0sqo$5fa$1@news.milli.dk...
> Jeg hørte/læste engang om langtidsstegning af ribinstreg, det skulle få
alt
> fettet til at forsvinde fra kødet.
Om det specielt får fedtet til at forsvinde, ved jeg ikke, men stegen bliver
utrolig lækker og mør, når den langtidssteges.
> Nu har jeg så sådan en steg med meget fedt på, så jeg kunne godt tænke mig
> at prøve det i praktisk, men kan ikke finde opskriften
Gnid ribbensstegen ind i groft salt (godt ned i sværen) og smid den i en
bradepande eller lignende med sværsiden nedad. Fyld vand i, så sværen er
_helt_ under vand. Ind i ovnen ved 120-130 grader. Steg, til stegen har en
temperatur på knapt 70 grader inden i (du kan ikke undvære et
stegetermometer). Det tager 3-5 timer afhængig af stegens størrelse. Hæld
væden fra og brug den senere til sovsen. Vend stegen og niveller den evt.
med skeer eller andet, så sværen er vandret. Skru op for temperaturen til
225-250 grader. Lad sværen boble op og blive sprød. Hæld evt. lidt væde over
sværen med jævne mellemrum - det får den til at boble op. Hvis sværen brunes
ujævnt, så afdæk allerede brune/sprøde områder med staniol. Bruningen tager
ca. 20 minutter og du skal holde øje med stegen under denne proces - lige
pludselig går det nemlig stærkt! Ud med stegen og lad den hvile mindst 15
minutter under staniol, hvori du prikker store huller ved sværen, så den
ikke bliver blød.
Servér med passende tilbehør. Jeg æææælsker langtidsstegt
ribbenssteg/flæskesteg med brunede kartofler, rødkål og brun sovs, men det
er jo ikke lige årstiden
> Nogen der kan hjælpe stakkels mig?
Hvorfor er du en stakkel?
--
-Jens B.