Kom til at snakke om det et andet sted, og valgte derfor også at poste en
opskrift hér.
Den gamle metode:
Man starter med sennepssyltede grøntsager: man laver en opbagning med smør
og mel (!), tilsætter en god sjat sennep, evt. et lille drys karry og rører
den tyndere med eddike og sukker - hvorefter de små blancherede grøntsager
(blomkål, gulerøder, agurk, løg m.m.) tilsættes hvorefter den smages til med
salt.
Disse sennepssyltede grøntsager kan hældes på atamonskyllede glas og nydes
på pålæg - uhm - selvom det er synd at de i folkemunde oftest kaldes
"kloarkmesterens fryd".
Disse syltede grøntsager kan også finthakkes, der kan tilsættes mere sukker
hvorefter massen røres i en god mayonnaise - dette er opskriften på en
gammeldags dansk remoulade, og én af årsagerne til at der er hvedemel i.
Glutenfri version vil jeg dog foreslå forenklet: Et lille glas syltede
agurker hakkes groft i en foodprocessor; et par spsk. kapers, lidt
sennepspulver, lidt mild karry, salt, peber og sukker tilsættes sammen med
en god mayonnaise og der blendes lidt mere.
Erstatter man sukker med et godt sødemiddel, og anvender sukkerfri syltede
agurker har man en lowcarb/sukkerfri remoulade.
Ønsker man en mere fast remoulade, kan man evt. tilsætte lidt xanthan gummi
(fås i visse specialitetsfødevarerforretninger) mens foodprocessoren kører.
René
www.rene.hjorth.com
&
www.lowcarb.dk