"lhs" <shane(fjerne)@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:ccf86b$k1t$1@news.orange.dk...
> Hej
>
> Har rejst lidt rundt i tjekkiet og slovakiet her til sommer, smagt nogle
> hvidløgs supper dernede der river tænder ud.
---------------------------------------------------------
Hej
Her er en hvidløgssuppe der er fortræffelig :
3 spsk god olivenolie
6-10 store fed hvidløg, skrællede
4 skiver brød evt. flute ca 5-6 mm tykke
1 spsk god paprika
1 liter god oksebouilon
1/2 tsk knust spidskommen
1 knsp safran
4 æg
Salt og friskkværnet peber
evt. finthakkede champignon som fyld (ristes let på panden )
Pynt
Friskhakket persille
Forvarm ovnen til 230 grader.Opvarm olien i en stor gryde,tilsæt de hele
hvidløg og steg dem til de er gyldne,tag dem op og sæt til side.
Rist brødet i olien ,til det er gyldent Sæt dem tilside
Kom paprikaen i gryden og rist den i få sekunder.
Rør oksebouilonen,spidskommen og safran og hvidløgene i . Knus hvidløgene
med bagsiden af en kniv.
Øs suppen op i fire ovnfaste slåle og slå et æg ud i hver skål,læg en skive
brød oven på hvert æg.
Sæt skålene i ovnen og 3-4 minutter ,indtil æggene er stivnet
Server straks rygende varm med et drys friskhakket persille over.
--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.