|
| Madbrød Fra : Karina & Søren |
Dato : 01-07-04 19:54 |
|
Jeg var engang til en fest hvor der blev serveret noget rigtig godt
hjemmebagt brød til maden. Det var bagt som en hel bradepande fuld, men der
var et eller andet med at der var lagt film over dejen imens det hævede(hvad
det gavner aner jeg ikke). Det var bare rigtig lækkert, og ret tungt brød
med nogle krydderier og groft salt drysset på.
Er der mon nogle der har en god opskrift der kan lyde som denne???
Karina
| |
Ole (02-07-2004)
| Kommentar Fra : Ole |
Dato : 02-07-04 10:49 |
|
"Karina & Søren" <karina.s@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e45dd8$0$158$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
Jeg var engang til en fest hvor der blev serveret noget rigtig godt
hjemmebagt brød til maden. Det var bagt som en hel bradepande fuld, men der
var et eller andet med at der var lagt film over dejen imens det hævede(hvad
det gavner aner jeg ikke). Det var bare rigtig lækkert, og ret tungt brød
med nogle krydderier og groft salt drysset på.
Er der mon nogle der har en god opskrift der kan lyde som denne???
Karina
I en af Karolinebøgerne er der en opskrift på "oreganobrød", og det passer
nogenlunde på beskrivelsen.
Jeg kan desværre ikke huske hvilken af bøgerne det er i.
Ellers kan denne måske bruges, hvor den stammer fra aner jeg ikke:
Focaccia i bradepande
Bradepanden deles i 4 felter, og hver del får sin krydring.
50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 tsk. revet citronskal
750 g. hvedemel (12½ dl.)
2 spsk olivenolie
t tsk. rosmarin
3 soltørrede tomater i strimler
6-8 sorte oliven
½ tsk. groft salt.
Gæren udrøres i vandet. Salt, citron og hvedemel røres i, ind til dejen er
løs og jævn. Dejen skal være meget klæg.
Dejen stilles til hævning med viskestykke over i 3-4 timer.
Dejen hælde ud i en bradepande med bagepapir. Olien hældes ud på dejen, der
trykkes flad med hænderne. De fire krydderier fordeles i 4 felter.
Dejen hæver i 15 minutter.
Bages midt i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Afkøles under
viskestykke før den skæres ud i ruder.
hilsen
Ole
| |
Ole (02-07-2004)
| Kommentar Fra : Ole |
Dato : 02-07-04 11:00 |
|
"Ole" <olepedersen@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:40e530f8$0$252$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
I en af Karolinebøgerne er der en opskrift på "oreganobrød", og det passer
nogenlunde på beskrivelsen.
Jeg kan desværre ikke huske hvilken af bøgerne det er i.
Den er lige her:
http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=4377
hilsen endnu en gang
Ole
| |
|
|