|
| Tærtedej. Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 29-06-04 17:10 |
|
Hej NG....
Jeg savner en god opskrift på mad tærte dej
Den SKAL være fedtfattig. Ligge du ind med sådan en dej opskrift, må du
meget gerne skrive....
Mvh. Rikke.
| |
Peter Westh (29-06-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-06-04 19:10 |
|
Det kan ikke lade sig gøre.
Hvis du vil have noget fedtfattigt, der smager i retning af en madtærte, kan
du enten lave en tærte uden bund - altså bare grøntsager eller hvad for et
fyld du nu bruger, og en æggemasse med ost etc, men uden fløde - eller også
må du bruge noget i retning af en pizzadej. En tærte lavet af pizzadej i en
sprinform, fyldt med f.eks. porrer sorteret i olie, og hældt over med en
blaning af pisket æg og revetn ost, kan smage glimrende - men du får ikke en
sprød bund.
MVH
Peter
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e19407$0$248$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej NG....
>
> Jeg savner en god opskrift på mad tærte dej
> Den SKAL være fedtfattig. Ligge du ind med sådan en dej opskrift, må du
> meget gerne skrive....
> Mvh. Rikke.
>
>
| |
Trine Kornum Christi~ (29-06-2004)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 29-06-04 20:26 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> writes:
> Hvis du vil have noget fedtfattigt, der smager i retning af en madtærte, kan
> du enten lave en tærte uden bund - altså bare grøntsager eller hvad for et
> fyld du nu bruger, og en æggemasse med ost etc, men uden fløde - eller også
> må du bruge noget i retning af en pizzadej. En tærte lavet af pizzadej i en
> sprinform, fyldt med f.eks. porrer sorteret i olie, og hældt over med en
> blaning af pisket æg og revetn ost, kan smage glimrende - men du får ikke en
> sprød bund.
Du kan også vælge at lave en almindelig tærtedej og så droppe
æggemassen og bare komme godt med f.eks. tomater i. Og i stedet for
osten kan du spise hytteost til.
50 g grahamsmel
100 g mel
75 g margarine
1/4 dl vand/mælk
salt
Det giver i hvert fald en dejlig sprød bund.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.triane.dk, billig og god overnatning i Nordjylland
Spændende butik med stort udvalg i kurve og sæsonpynt
| |
Ralph (29-06-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 29-06-04 21:42 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uhdsu88uq.fsf@trinekc.dk...
> 75 g margarine
> Det giver i hvert fald en dejlig sprød bund.
Men dog ikke fedtfattig - mørdej og fedtfattig KAN simpelthen ikke findes i
samme sætning, så enten droppes dejen eller man laver en gærdej/snobrødsdej,
denne bliver dog ikke en tærtedej uden smør/margarine.
--
venligst
Ralph
| |
Nette (29-06-2004)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-06-04 22:52 |
|
"Rikke Nielsen" skrev
> Jeg savner en god opskrift på mad tærte dej
> Den SKAL være fedtfattig. Ligge du ind med sådan en dej opskrift, må du
> meget gerne skrive....
Hejsa
Fedtfattig...så plejer jeg at droppe tærtedejen og istedet lægge kogte
pastaskruer i bunden.
Nette
| |
Leo (30-06-2004)
| Kommentar Fra : Leo |
Dato : 30-06-04 07:29 |
|
Jeg har hørt, at mayonnaise og mel - halvt af hver vægtmæssigt - skulle
kunne bruges som tærtedej.
Det vil i hvert fald være fedtfattigere end ved at anvende rent smør.
Herregud - det koster jo ikke alverden at prøve.
| |
Thïngmand (30-06-2004)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 30-06-04 08:26 |
|
Det er en udemærket erstatning - det vigtige er at spare på melen...
--
Thïngmand
..·´¯`·.¸¸.·><((((º>
><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e25e65$0$297$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg har hørt, at mayonnaise og mel - halvt af hver vægtmæssigt - skulle
> kunne bruges som tærtedej.
> Det vil i hvert fald være fedtfattigere end ved at anvende rent smør.
> Herregud - det koster jo ikke alverden at prøve.
>
>
>
| |
Peter Westh (30-06-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 30-06-04 08:43 |
|
"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:40e26b1d$0$269$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Det er en udemærket erstatning - det vigtige er at spare på melen...
- hvis man da er på DDV-kur.
Men fedtfattigt er det - igen - ikke.
MVH
Peter
| |
Rikke Nielsen (30-06-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 30-06-04 11:07 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e26f9b$0$193$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
> news:40e26b1d$0$269$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Det er en udemærket erstatning - det vigtige er at spare på melen...
>
> - hvis man da er på DDV-kur.
>
> Men fedtfattigt er det - igen - ikke.
>
> MVH
>
> Peter
>
> Tak For alle besvarelser. Jeg holdt mig nu til opskriften med mel og mayo.
Den er blevet rigtig fin......alletiders. Tak for det.
Mvh.Rikke.
| |
David Rasmussen (30-06-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 30-06-04 11:15 |
|
Rikke Nielsen wrote:
>
> Den er blevet rigtig fin......alletiders. Tak for det.
Hvorfor lave en tærtebund med mayo, hvis det er fedtfattighed du går efter?
/David
| |
Thïngmand (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 01-07-04 08:35 |
|
> - hvis man da er på DDV-kur.
Jeps
> Men fedtfattigt er det - igen - ikke.
Nope - det skal jo holdes op imod hvad du spiser resten af dagen....
--
Thïngmand
..·´¯`·.¸¸.·><((((º>
><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
| |
Rikke Nielsen (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 01-07-04 08:57 |
|
"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:40e3bea1$0$278$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > - hvis man da er på DDV-kur.
>
> Jeps
>
> > Men fedtfattigt er det - igen - ikke.
>
> Nope - det skal jo holdes op imod hvad du spiser resten af dagen....
>
>
> --
> Thïngmand
>
> .·´¯`·.¸¸.·><((((º>
>
> ><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
>
> Nej helt fedtfattigt er det jo ikke....men godt på vej. Jeg bruger en
5%mayo..... så.....
| |
Jens Bruun (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 01-07-04 09:52 |
|
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3c3a1$0$288$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> 5%mayo..... så.....
Hvad er en 5% mayo? Mayonaise består typisk af 95% olie, lidt æggeblomme,
estragoneddike samt lidt salt og sukker.
--
-Jens B.
| |
David Rasmussen (01-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 01-07-04 10:46 |
|
Rikke Nielsen wrote:
>
> 5%mayo..... så.....
>
Tror du at du bliver slank af det?
/David
| |
Peter Westh (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-07-04 11:41 |
|
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3c3a1$0$288$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Nej helt fedtfattigt er det jo ikke....men godt på vej. Jeg bruger en
> 5%mayo..... så.....
Nåda, blev bunden virkelig god og sprød med 5% mayo?
Så ER det jo fedtfattigt. "Normalt" bruges letmayonnaise med omkr 40%, og
der svarer fedtindholdet i en blanding af lige dele mayo og mel jo
fuldstændig til en normal mørdej (af smør og mel 1:2)
MVH
Peter
| |
Rikke Nielsen (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 01-07-04 19:06 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3ea55$0$241$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e3c3a1$0$288$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > > Nej helt fedtfattigt er det jo ikke....men godt på vej. Jeg bruger en
> > 5%mayo..... så.....
>
> Nåda, blev bunden virkelig god og sprød med 5% mayo?
>
> Så ER det jo fedtfattigt. "Normalt" bruges letmayonnaise med omkr 40%, og
> der svarer fedtindholdet i en blanding af lige dele mayo og mel jo
> fuldstændig til en normal mørdej (af smør og mel 1:2)
>
> MVH
>
> Peter
>
>
> Ja ja mange gode ideer.... men nu ligger det sådan at 5 % mayo kun
indholder 5 % fedt. Og ikke 40 %..... Bunden blev ikke sprød og dejlig, men
den kan spises.
5 % mayo indeholder kun 3 %planteolie,vand, pasta, 6 % æggeblommer, eddike,
sukker og salt. + det er tilsat nogele stivelser.
Så tro hvad du vil, men det er mere fedtfattiget som hvis du have brugt ren
smør eller købt en færdigpak, hvor der er 20 % fedt indhold i..... så sådan
er det!!!!!
Rikke.
| |
Peter Westh (02-07-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 02-07-04 09:38 |
|
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e4522f$0$235$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Så tro hvad du vil, men det er mere fedtfattiget som hvis du have brugt
ren
> smør eller købt en færdigpak, hvor der er 20 % fedt indhold i..... så
sådan
> er det!!!!!
Selvfølgelig - var det ikke også det, jeg skrev?
Jeg ville bare gerne høre, om bunden rent faktisk blev GOD med 5% mayo - og
der var dit svar vist nærmest: "Nej - men god NOK!"
Og det er jo helt i sin orden.
/Peter
| |
Rikke Nielsen (02-07-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 02-07-04 11:35 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:40e51ee5$0$169$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e4522f$0$235$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Så tro hvad du vil, men det er mere fedtfattiget som hvis du have brugt
> ren
> > smør eller købt en færdigpak, hvor der er 20 % fedt indhold i..... så
> sådan
> > er det!!!!!
>
> Selvfølgelig - var det ikke også det, jeg skrev?
>
> Jeg ville bare gerne høre, om bunden rent faktisk blev GOD med 5% mayo -
og
> der var dit svar vist nærmest: "Nej - men god NOK!"
> Og det er jo helt i sin orden.
>
> /Peter
>
> Oki...så er det vist på plads.... jeg har nok bare opfattet dit svar mere
provokerende end det var...sorry...
Rikke....
| |
|
|