"Me & my pc." <test@test.dk> skrev i en meddelelse
news:40d4883c$0$238$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Nu kommer alle de lækre laksestykker på tilbud i reklamerne,
Norsk burlaks - lækre? Not. Prøv at få fat i noget _ægte_ atlanterhavslaks
eller østersølaks, så skal du bare se løjer
> men hvordan er
> det lige at man tilbereder dem på grillen.
>
> Skal de direkte på eller skal de ligges i sølvpapir med eventuelle
> krydderier ?
Hvis du køber filet, skærer du stykker ud af fileten (på tværs) på ca. 6
cm's bredde. Herefter skærer du igennem kødet, uden at skære igennem
skindet, midt i hver enkelt stykke, dvs. 3 cm. inde. Nu folder du
laksestykket sammen på midten (v.hj.a. den skårne revne) og har derefter en
"bøf" på 3 cm's tykkelse, hvor skindsiden ligger sammenfoldet inde i midten
af "bøffen". Pensl med god olivenolie og krydr med friskkværnet peber og
lidt salt på begge sider. Herefter et par minutter på hver side på en
gloende grill. Du kan evt. presse lidt citronsaft - eller bedre endnu -
limesaft ud over bøfferne, når du har vendt dem første gang.
Servér med nye kartofler og smør/persillesovs og drik hvedeøl til.
Husk, laks skal ikke være helt gennemstegt.
--
-Jens B.