|
| Frossen fersk lask til laksetartar? Fra : anders |
Dato : 12-06-04 11:52 |
|
Til laksetartar skal man typisk bruge fersk laks.
Kan man bruge frossen laks fra f.eks. føtex eller skal man helst bruge frisk
laks og så selv fryse den ned i et døgns tid?
mvh
anders
| |
crema (12-06-2004)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 12-06-04 15:09 |
|
Generelt vil jeg sige, at du skal holde dig fra frossen fisk.
Fedtet i frossen laks harsker stadig selvom temperaturen er -18°.
Selvom det faktisk er påvist at opdrættet laks (den fra Norge !) har en
længere holdbarhed end vildlaksen (Østersølaks) netop pga af foderet til den
opdrættede fisk er tilsat farve (E- topheroler) som er en antioxidant og
forhindrer dermed fedtet i harskning. Denne regel gælder kun, hvis fisken
fra fangst til frysning er behandlet optimalt dvs. en opbevaringstemperatur
på 0° C med masser af is til at køle og holde fugtigt under hele
bearbejdningsprocessen. Men vis mig en forhandler af frossen fisk, som gør
det?
Så spørg i dit indkøbssted om du må lugte til fisken. Lugter den af hav så
ok, men hvis den ikke lugter er det et tegn på en ringere kvalitet, men kan
anvendes. Du kan altid spørge hvornår fisken er slagtet/fanget og hvor mange
dage den har ligget på is hos fiskehandleren.Hvis ikke fiske er opbevaret
korrekt på is kan den være fanget igår og stadig blive fordærvet.
Du vil sikkert fryse fiske for at undgå forekomst af sildeorm/parasitter.
Opdrættet fisk har meget sjældent sildeorm (som at vinde i Lotto), fordi
den udelukkende spiser foder. Med vilde fisk er snakken en hel anden!
Så efter min bedste overbevisning skal du ikke fryse fisken, da din fryser
derhjemme alligevel ikke har kapacitet til at fryse hurtigt ind.
Køb blot fisken lige inde anvendelse og be om fisken pakkes med en pose med
masser af is til at køle indtil du skal anvende den.
Gor fornøjelse.
Henrik
"anders" <junk@xotfjerndette.dk> skrev i en meddelelse
news:cfByc.12129$Vf.632358@news000.worldonline.dk...
> Til laksetartar skal man typisk bruge fersk laks.
>
> Kan man bruge frossen laks fra f.eks. føtex eller skal man helst bruge
frisk
> laks og så selv fryse den ned i et døgns tid?
>
> mvh
> anders
>
>
| |
-V- (13-06-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 13-06-04 03:59 |
|
crema wrote:
>farve (E- topheroler) som er en antioxidant
Det hedder nu tocopheroler, og er ikke altid en *anti*-oxidant.
Under visse forhold, og ikke kun urealistiske, er det faktisk en
pro-oxidant.
-V-
| |
crema (13-06-2004)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 13-06-04 10:05 |
|
Tak for korrektionen !
Henrik
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40cbc3e4$0$227$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> crema wrote:
> >farve (E- topheroler) som er en antioxidant
>
> Det hedder nu tocopheroler, og er ikke altid en *anti*-oxidant.
>
> Under visse forhold, og ikke kun urealistiske, er det faktisk en
> pro-oxidant.
>
>
>
>
>
>
> -V-
>
>
| |
-V- (13-06-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 13-06-04 14:48 |
|
crema wrote:
> Tak for korrektionen !
No prob.
Ellers et glimrende indlæg, du skrev.
-V-
| |
|
|