"Sofie" <fie@mash4077.dk> skrev i meddelandet:
> er der nogen der har en god opskrift på "kanel brød" - sådan nogle
> hvor de er drysset med kanelsukker ??
Særlig populær er denne opskrift fra Tørsleffs Husmoder Service:
Kanelbrød:
ca. 40 stk
Dej:
2 æg, 1 æggeblomme, 100 g farin, 100 g smeltet, afkølet smør/margarine,
300 g hvedemel, 3 tsk. Tørsleffs bagepulver, 50 g korender
-
Pensling: 1 æggehvide, 2-3 spsk vand
-
Pynt: 50 g tesukker, 1 spsk kanel
Sukkerbrødsdej: æg, æggeblomme og sukker piskes godt. Smør/margarine
røres forsigtigt i. Mel og bagepulver sigtes, blandes med korenderne og
vendes med en let hånd i æggemassen. Dejen stilles koldt 1 time, trilles
i tykke stænger, ca. 4 cm i diameter. Stængerne lægges på smurte plader
og rulles let flade med kagerullen. Stængerne bages i forvarmet ovn ca.
10 min. ved 225°. De snittes i 2½ cm brede snitter, der pensles på den
ene snitflade og dyppes i sukker og kanel, før de lægges på pladen igen
med pynten opad. Kanelbrødene tørres i ovnen ca. 20 min. ved 200°.
PS: Der er også den anden opskrift. Tebolledej, som rulles ud, og
derefter udsmøres med kanel remonce og rulles sammen igen, klippes, og
herefter drysses med groft sukker og hakkede nødder.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
I denne uge: Føtex, Frederiksberg Centret & Ndr. Fasanvej 38:
Kohberg "Ciabatta-boller" pr. ps. 14,95
TILBUD: 2 PS. 15,00
Spar 14,90