"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:40abb5d1$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
[klip]
> Se, der findes sikkert tusindevis af opskrifter her i Danmark på tærter
med
> porre og bacon, så hvad præcis der er skyld i at den din kone lavede
virkede
> grynet, kan ikke siges, uden at se opskriften og fremgangsmåden.
Hej Tina !
Den kommer her:
Retten hedder "QUICHE LORRAINE".
Tærtedej:
6½ dl hvedemel
225 g koldt smør
1½ spsk piskefløde
1 æggeblomme
Ca. 1½ spsk koldt vand
Fyld:
250 g letsaltet flæsk
2 mellemstore løg
3 spsk hakket purløg eller forårsløg
2 dl revet ost, f.eks. emmentaler eller cheddar
4 store æg
4½ dl fløde 13%
salt & peber
Hak smør og mel sammen til en grynet masse. Tilsæt fløde, æggeblomme og
vand. Ælt hurtigt sammen til en dej. Lad den hvile koldt i mindst 1 time.
Beklæd små portionstærteforme med dejen og stil dem koldt i ca. 10
min. Skær imens flæsket i terninger og hak løgene. Steg flæsk og løg gyldne
på en pande.
Prik tærtebundene med en gaffel og forbag dem i ovnen ved 225 grader
i 8-10 min. Læg flæsk og løg i bunden af tærterne. Pisk æg, fløde, ost og
purløg sammen og krydr med salt og peber. Fordel æggeblandingen i
tærteformene. Bag tærterne i 15-20 min., til fyldet er fast og gyldent.
Det eneste jeg ved der afviger er, at i opskriften står der, at man skal
bruge 10-15 små portionstærter, og der har min kone brugt 1 stor.
Jeg håber at du kan kloges af det
Med venlig hilsen og god søndag
fra
Ove.