Gerner skrev:
>> Jeg sidder med en dåse Kingfisher engelsk lakrids hvorpå
>> der står om næringsindholdet pr. 100 g:
>>
>> Protein: 0 g
>> Kulhydrat: 5 g
>> Fedt: 0 g
>>
>> (hvilket stemmer overens med energiindholdet: 20 kcal / 85 kJ).
>>
>> Hvis der kun er 5 g kulhydrat pr. 100 g, hvad i alverden udgør
>> da resten? Det kan da næppe være vand, så hårdt som engelsk
>> lakrids er?
>
> Hvorfor ikke hvis det bruges som bindemiddel, opløsning, eller andet.
Fordi hvis produktet bestod af 95% vand, ville det næppe være hårdt og
sprødt at røre ved.
> Desuden kan der være andre ting der udgør fyldstoffet, såsom sukker,
> lakrisal, m.m.
Hvis fyldstoffet var sukker, ville det bidrage til kulhydratindholdet,
og der er angiveligt kun 5 g kulhydrat pr. 100 g. Desuden står der
"Ikke tilsat sukker eller kunstige sødestoffer" på dåsen.
> Det skal fremgå af indeholdsfortegnelsen.
Indholdsfortegnelsen lyder "100 % ren lakrids" (formodentlig = inddampet
saft af lakrisrod).
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ ·
http://www.pnx.dk/