|
| dampning ??? Fra : Trinita |
Dato : 03-04-04 22:27 |
|
Hej NG
Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget? F.eks.
skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad er
det så helt præcis jeg skal gøre?
VH Trinita
| |
Ralph (03-04-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 03-04-04 22:50 |
|
"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?
JEG plejer at komme vand/vin/krydderier i bunde af en gryde - ca. en cm
vædske - og lægge det der skal koges/dampes i vædsken, men den officielle
metode (frk. Jensens Kogebog) lægges det der skal dampes på en rist - så
fonden ikke rører det der skal dampes - derved bevares smagen i det dampede,
der beregnes ca. dobbelt så lang "koge" tid.
I disse moderne tider kan en microbølgeovn nok klare det meste med et
minimum af fond, og dermed et minimum af smagstab - dermed også et minimum
af smag fra fonden, så det er jo nok en smagssag.
--
venligst
Ralph
| |
rasmus carlsen (03-04-2004)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 03-04-04 23:36 |
|
"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?
> VH Trinita
- det betyder (sådan nogenlunde da) at du ikke skal dække din fisk med væde
men blot have noget væde i bunden af gryden - og så på med låget. Men en
rist eller en damp-fad til ovnen giver det bedste resultat.
ras
| |
Harry Lund (04-04-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 04-04-04 15:14 |
|
Altså, TRINITA, hvis du laver meget af den slags, så findes der udmærkede
fiksekedler, hvor man lægger fisken på en rist og dampmediet i bunden, så
det ikke rører fisken . Kan også bruges til grønsager. Jeg bruger dampning
en del i wokken, hvor emnet ligger på en bambusrist.
Venligst Harry
| |
eh (08-04-2004)
| Kommentar Fra : eh |
Dato : 08-04-04 08:23 |
|
I mangel af en forkromet fransk rist til en million kan en omvendt underkop,
desserttallerken etc. gøre underværker ved at holde fisken oven vande.
mvh
Erling
"Trinita" <adads@olkajd.-dk> skrev i en meddelelse
news:c4na76$8e2$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
> Hvad betyder det når der i en opskrift står at man skal dampe noget?
F.eks.
> skal jeg lave noget torsk og der står at den skal dampes i 10 min., hvad
er
> det så helt præcis jeg skal gøre?
> VH Trinita
>
>
| |
|
|