|
| hellefisk Fra : lise hansen |
Dato : 28-04-01 19:09 |
|
Jeg har købt et par flotte hellefisk filetter, men mangler en god og nem
opskrift på en hverdagshovedret, hvor denne fisketype indgår. Jeg har ledt
forskellige steder, men hellefisk er åbentbart ikke den mest populære fisk.
VH
Lise
| |
Claus Frørup (28-04-2001)
| Kommentar Fra : Claus Frørup |
Dato : 28-04-01 22:49 |
|
lise hansen wrote :
>Jeg har købt et par flotte hellefisk filetter, men mangler en god og nem
>opskrift på en hverdagshovedret, hvor denne fisketype indgår. Jeg har ledt
>forskellige steder, men hellefisk er åbentbart ikke den mest populære fisk.
Her er en fremragende opskrift jeg fik af Helle& Lykke
Den er nem at gå til og det smager gimrende.
<Quote>
>Men her en opskrift på Hellefisk kogt i sovs (4 pers.):
>
>Ca. 1 kg Hellefisk
>
>Sovs:
>1 1/2 spsk olie (el. 20 g smør/margarine)
>100 g løg (1 stk)
>30 g hvedemel (3 spsk)
>4 dl fiskebouillon (tern.)
>1 spsk citronsaft
>1/2 dl fintklippet dild el. persille
>evt. salt
>
>Skær fisken i skiver eller portionsstykker. Varm fedtstoffet i en
>gryde. Hak løget. Rør det i. Rør over middelstærk varme til løget er
>klart. Drys med mel og afbag med bouillonen til en ret tyk sovs.
>(Fisken afgiver væske under kogningen). Smag til med citronsaft og
>hakket dild eller persille. Smag til med salt.
>Læg fisken i den kogende sovs. Kog under låg ved svag varme i ca. 5
>min. eller til fiskekødet er uigennemsigtigt.
>
>Tilbehør:
>Kogte kartofler, kogte grønsager, rejer, muslinger.
>
> -oo-
>
>Plukfisk:
>Er kogt fisk varmet sammen med kogte, skivede kartofler og
>sennepssovs.
>PS: (Større portioner tilberedes nemmest i ovn).
>
>
>Helle & Lykke!
<End quote>
Venlig hilsen
Claus
| |
Peter W. Bosse (29-04-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 29-04-01 04:54 |
|
"Claus Frørup" <claus@froerup.dk> skrev i meddelandet
news:r0emet47cprt57oag4hhoda5t3jp7usngo@news.uni2.dk...
>
> Her er en fremragende opskrift jeg fik af Helle& Lykke
> Den er nem at gå til og det smager gimrende.
>
> <Quote>
> >Men her en opskrift på Hellefisk kogt i sovs (4 pers.):
> >
> >Ca. 1 kg Hellefisk
> >
> >Sovs:
> >1 1/2 spsk olie (el. 20 g smør/margarine)
> >100 g løg (1 stk)
> >30 g hvedemel (3 spsk)
> >4 dl fiskebouillon (tern.)
> >1 spsk citronsaft
> >1/2 dl fintklippet dild el. persille
> >evt. salt
> >
> >Skær fisken i skiver eller portionsstykker. Varm fedtstoffet i en
> >gryde. Hak løget. Rør det i. Rør over middelstærk varme til løget er
> >klart. Drys med mel og afbag med bouillonen til en ret tyk sovs.
> >(Fisken afgiver væske under kogningen). Smag til med citronsaft og
> >hakket dild eller persille. Smag til med salt.
> >Læg fisken i den kogende sovs. Kog under låg ved svag varme i ca. 5
> >min. eller til fiskekødet er uigennemsigtigt.
> >
> >Tilbehør:
> >Kogte kartofler, kogte grønsager, rejer, muslinger.
> >
> > -oo-
> >
> >Plukfisk:
> >Er kogt fisk varmet sammen med kogte, skivede kartofler og
> >sennepssovs.
> >PS: (Større portioner tilberedes nemmest i ovn).
> >
> >
> >Helle & Lykke!
>
> <End quote>
>
> Venlig hilsen
> Claus
Jeg syntes også det er en glimrende opskrift ;)
Held og Lykke til Lise Hansen.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
| |
lise hansen (30-04-2001)
| Kommentar Fra : lise hansen |
Dato : 30-04-01 19:16 |
|
Tak for hjælpen - det var en nem og velsmagende ret!
| |
|
|