"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:6h99j1-9ea.ln1@svangut.dk...
> skal simpelthen være megalækker! Ikke noget med trekantede sandwiches af
> billig toastbrød og K-salat
> Godt nok er jeg i god tid, men jeg elsker at gå og samle inspiration og
> planlægge (og glæde mig). Så hvad er jeres bud på retter til en de luxe
> picnic-kurv for både voksne og børn (en på 3½, to på knap 1 år)?
Tja, et bud kunne være:
Det første er det vigtigste, nogle gode lækre boller, f.eks. ciabatta
Lav en alm bolledej, med ½ så meget gær som normalt, lidt mere salt end
normalt, og erstat 1/3 af melet med durummel (det rigtige gule), lad dem
hæve dobbelt så lang tid som normalt og pensl med vand og rul toppen i
durummel, bag som du plejer, skær halvdelen af dem over på skrå inden
efterhævning.
Lav en pastasalat med f.eks. pasta, tun, hakket æg, persille purløg,
cherrytomater i kvarte og et skvæt eddike (dild-, estragon-, balchamico-,
vin- - hvad man nu kan lide) spises sammen med de halve boller.
Tun og hakket æg kan erstattes med skinke og en spiseskefuld majo
eller tunmousse med cremfraichedressing med en masse krydderurter med de
halve boller
hovedret er de hele boller med fyld:
majo, æg og rejer (kaviar)
frikadeller med fransk sennep og rødkål
roastbeef med......................, husk at dele skiverne i 3-4 stykker, så
det hele ikke kommer med i første bid
skinke med æggestand og purløg
torskerogn rørt med citronsaft , med karse, tomat og kaviar
rullepølse med hele svineriet, sky, løg, sennep
kommensost - stærk - med løg og sky
de sidste to nok kun til de voksne
Husk en skarp kniv til at skære i kvarte til de små
dessert er normalt en forret, men hvad fa´en.........., melon med
parmaskinke i svøb
Og drop sodavand til de voksne, kølig hvidvin i rigtige glas, husk
proptrækker og salt/peber.
Bliver helt sulten nu, ses
--
venligst
Ralph