|
| Boller i Karry Fra : Martin Andersen |
Dato : 21-03-04 20:47 |
|
Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til ovennævnte
ret?
Mvh
Martin
| |
Peter C:\\> (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Peter C:\\> |
Dato : 21-03-04 21:08 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
Her var endelig et madspørgsmål jeg kunne være med på
NEJ......det kunne jeg aldrig finde på !
MVH Peter C:\
| |
Erik Rudbeck (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Erik Rudbeck |
Dato : 21-03-04 21:08 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> wrote in message
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
Jeg gør.
Det står der jo man skal på posen med kødboller
--
Erik Rudbeck
Swap mail address before replying
| |
Ralph (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 21-03-04 21:51 |
|
"Erik Rudbeck" <key.dk@news> skrev i en meddelelse
news:405df62f$0$247$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg gør.
> Det står der jo man skal på posen med kødboller
Hvad er en "pose med kødboller"? Er kødboller ikke noget man laver selv?
--
venligst
Ralph
| |
Erik Rudbeck (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Erik Rudbeck |
Dato : 21-03-04 22:07 |
|
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in message
news:405dffdc$0$215$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> "Erik Rudbeck" <key.dk@news> skrev i en meddelelse
> news:405df62f$0$247$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Jeg gør.
> > Det står der jo man skal på posen med kødboller
>
> Hvad er en "pose med kødboller"? Er kødboller ikke noget man laver selv?
Ahem...host
Det har jeg gjort en enkelt gang, men siden er det noget vi har 'haft folk
til'...
- Men jeg er noget misundelig på dem der har tid, lyst og evner til selv at
nusse med farsen, lade det stå lidt under et klæde, kigge til det igen, og
smage det til med lidt et-eller-andet.
- og så fise en halv times tid af med at forme og håndkoge farsen som små
boller, og til slut få noget himmelsk ud af kogevandet!!!
--
Erik Rudbeck
Swap mail address before replying
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 22-03-04 09:19 |
|
I news:405e040b$0$199$edfadb0f@dread16.news.tele.dk <Erik Rudbeck>
<key.dk@news> skrev:
>
> - Men jeg er noget misundelig på dem der har tid, lyst og evner til
> selv at nusse med farsen, lade det stå lidt under et klæde, kigge til
> det igen, og smage det til med lidt et-eller-andet.
> - og så fise en halv times tid af med at forme og håndkoge farsen som
> små boller, og til slut få noget himmelsk ud af kogevandet!!!
Hvis du kender en god slagter, så køb et stykke af hans bedste medister.
Farsen er 'nusset' og emballeret og lige til at lave boller af. Voila,
'hjemmelavede' boller på få minutter :)
--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....
| |
Erik Rudbeck (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Erik Rudbeck |
Dato : 22-03-04 09:53 |
|
"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> wrote in message
news:405ea1f2$0$155$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> I news:405e040b$0$199$edfadb0f@dread16.news.tele.dk <Erik Rudbeck>
> <key.dk@news> skrev:
>
> >
> > - Men jeg er noget misundelig på dem der har tid, lyst og evner til
> > selv at nusse med farsen, lade det stå lidt under et klæde, kigge til
> > det igen, og smage det til med lidt et-eller-andet.
> > - og så fise en halv times tid af med at forme og håndkoge farsen som
> > små boller, og til slut få noget himmelsk ud af kogevandet!!!
>
> Hvis du kender en god slagter, så køb et stykke af hans bedste medister.
> Farsen er 'nusset' og emballeret og lige til at lave boller af. Voila,
> 'hjemmelavede' boller på få minutter :)
Smart!
Og så kan man bare presse boller ud af tarmen efter behov?
(Ja undskyld, men det hedder det vel!)
--
Erik Rudbeck
Swap mail address before replying
| |
Ukendt (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 22-03-04 10:39 |
|
"Erik Rudbeck" <key.dk@news> skrev i en meddelelse
news:405ea962$0$318$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Og så kan man bare presse boller ud af tarmen efter behov?
> (Ja undskyld, men det hedder det vel!)
Yep. Store boller, små boller, det vælger man selv. Har man ikke brug for al
farsen, fryser man resten ned, eller steger medisteren som normalt.
Tina
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 22-03-04 10:52 |
|
I news:405eb444$0$137$edfadb0f@dread11.news.tele.dk <Tina>
<wunjo(snabel-a)webspeed.dk> skrev:
>
> Yep. Store boller, små boller, det vælger man selv. Har man ikke brug
> for al farsen, fryser man resten ned, eller steger medisteren som
> normalt.
>
> Tina
Aaah, en lidelsfælle :)
Dovenskab er en dyd, bare den ikke går ud over kvaliteten ;)
--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....
| |
Inger Pedersen (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 21-03-04 21:18 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
Generelt er karry og æbler en fin kombinqation.
Jeg gør det, når jeg har lyst - og æbler til rådighed.
Hilsen Inger
| |
David Rasmussen (21-03-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 21-03-04 21:48 |
|
Martin Andersen wrote:
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til ovennævnte
> ret?
>
Nogengange. Æble, ananas og rosiner gør sig enormt godt i boller i karry.
/David
| |
Ukendt (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 21-03-04 23:47 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
>
> Mvh
>
> Martin
>
>
Yep, både finthakket æble og løg.
Tina
| |
Peter Løhde Svarre (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Peter Løhde Svarre |
Dato : 22-03-04 06:53 |
|
Hej
Både æblestykker, og ananasstykker til allersidst - mums!!!
Hilsen
Peter
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
>
> Mvh
>
> Martin
>
>
| |
Christian B. Andrese~ (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 22-03-04 10:16 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> wrote in message
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
Dog ikke, men er det ikke noget med at kokosmælk er godt til karrysovs ?
--
mvh/rg. Christian
Her skulle der have stået
noget (måske) fornuftigt.
Men a ka' ik' hit' u a no'et.
| |
David Rasmussen (22-03-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 22-03-04 12:15 |
|
Christian B. Andresen wrote:
>
> Dog ikke, men er det ikke noget med at kokosmælk er godt til karrysovs ?
>
Man kan variere boller i karry så meget at det nærmest bliver en
asiatisk ret. Faktisk er retten jo nok en fordansket og forenklet udgave
af visse asiatiske retter. Hvis du bruger kokosmælk til saucen, putter
rosiner, æbler og ananas i, så er du allerede tæt på noget "asiatisk".
Så kan du putte rød peber, bønnespirer etc. i også.
/David
| |
Emil (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 22-03-04 16:26 |
|
David Rasmussen skrev:
>Man kan variere boller i karry så meget at det nærmest bliver en
>asiatisk ret. Faktisk er retten jo nok en fordansket og forenklet udgave
>af visse asiatiske retter.
Det er lidt sjovt med karry, for det er ikke noget veldefineret
produkt - altså udover at det er et blandingskrydderi med bl.a.
gurkemeje.
Et hurtigt kig på http://www.krydderiland.dk/da/dept_4.html
forklarer lidt om problematikken. Eller søg på "karry" hos
< http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/spurgt-efter-opskrift-2.php?id=1%22>
Alligevel står der i mange fine kogebøger blot at der skal bruges
karry i en given ret. Udfaldet af smagen i retten kan variere
meget.
>Hvis du bruger kokosmælk til saucen, putter
>rosiner, æbler og ananas i, så er du allerede tæt på noget "asiatisk".
>Så kan du putte rød peber, bønnespirer etc. i også.
Mulighederne er uudtømmelige. Jeg foretrækker småtern af syrlige
æbler som første valg. En sjat æblejuice i nødstilfælde.
Ofte kan man rette lidt på en 'forkert' karry, ved at tilsætte
hakket Mango Chutney, sød eller stærk efter behov.
Som du indirekte skriver, kan man søge inspiration til
variationer over "boller i karry" ved at søge på asiatiske
opskrifter. Start her
http://intra.nakskov-gym.dk/biblio/Guide2/side91.htm
m.v.h. Emil
| |
Frank Løkkegaard (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 22-03-04 10:33 |
|
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> writes:
>Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
>ovennævnte
>ret?
Jeg kunne ikke drømme om at bruge revet æble. Bruger gerne æbler, men skal
være ikke alt for små tern - de revne giver en forkert konsistens.
Hvis ikke lige jeg har nogle æbler, bruger jeg bare nogle andre søde
frugter. Jeg køber jævnligt nogle store 3 kg poser på frost med
tropefrugt-blanding. Er gode til karry-retter og chilli-retter.
--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
| |
CB (26-03-2004)
| Kommentar Fra : CB |
Dato : 26-03-04 11:55 |
|
Det er meget forskelligt. Hvis svigerforældrene skal spise med, gør jeg.
Hvis ikke gør jeg ikke. Det er hvad folk kan lide.
Til gengæld spiser vi rugbrød til.
CB
"Martin Andersen" <15andersen_removethis_@telia.com> skrev i en meddelelse
news:jjm7c.53078$mU6.221642@newsb.telia.net...
> Vil bare spørge om I også tilsætter revet æble i karrysovsen til
ovennævnte
> ret?
>
> Mvh
>
> Martin
>
>
| |
|
|