|
| svensk rugbrød Fra : Annette Kristensen |
Dato : 20-03-04 22:26 |
|
er der mon nogen der ligger inde med en opskrift på det svenske søde rugbrød
? eller måske ved om man kan købe det i Danmark (Københavnsområdet)?
Annette
| |
Ukendt (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 21-03-04 10:49 |
|
"Annette Kristensen" <dum@dum.dk> skrev i en meddelelse
news:405cb6c8$0$518$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> er der mon nogen der ligger inde med en opskrift på det svenske søde
rugbrød
> ? eller måske ved om man kan købe det i Danmark (Københavnsområdet)?
>
>
> Annette
>
>
Limpa kan ikke købes i Danmark, men de er lette at lave selv.
Denne opskrift giver to brød (limpor):
3,5 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
1 dl lys sirup
6 dl hvedemel
4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
Først røres gæren ud i lunkent vand. Så tilsættes melet og resten af
ingredienserne. Ælt dejen til den bliver glat og spænstig. Lad dejen hæve i
den tildækkede skål i mindst 30 minutter. Del dejen i to dele og form til
aflange limpor, som skal hæve tildækket i ca. 45 minutter.
Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter 5
minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
til brødene får en fin farve.
Det er supernemt og smager enormt godt.
Tina
| |
J & P (21-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 21-03-04 12:13 |
|
> Limpa kan ikke købes i Danmark, men de er lette at lave selv.
>
> Denne opskrift giver to brød (limpor):
>
> 3,5 dl vand
> 50 g gær
> 2 tsk salt
> 20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
> 1 dl lys sirup
> 6 dl hvedemel
> 4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
Det er den mørke Limpa, ikke? Ved du hvordan man laver den lyse?
Sikkert bare ved at udskifte rugmelet med noget andet, men med hvad? Sigte?
--
Hilsen Jakob
| |
Peter Lauridsen (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Peter Lauridsen |
Dato : 21-03-04 15:46 |
|
Kære Gruppe
Ved hvor mange grader og hvor længe skal denne "Limpa" bages?
Hilsen Peter
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:405d79a8$0$161$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Limpa kan ikke købes i Danmark, men de er lette at lave selv.
> >
> > Denne opskrift giver to brød (limpor):
> >
> > 3,5 dl vand
> > 50 g gær
> > 2 tsk salt
> > 20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
> > 1 dl lys sirup
> > 6 dl hvedemel
> > 4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
>
> Det er den mørke Limpa, ikke? Ved du hvordan man laver den lyse?
> Sikkert bare ved at udskifte rugmelet med noget andet, men med hvad?
Sigte?
> --
> Hilsen Jakob
| |
Ukendt (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 21-03-04 19:49 |
|
"Peter Lauridsen" <plau@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:c3k9rh$2iq3$1@news.cybercity.dk...
> Kære Gruppe
> Ved hvor mange grader og hvor længe skal denne "Limpa" bages?
> Hilsen Peter
Det står i den besked, opskriften er i... Men jeg gentager gerne lige
bagetid og temperatur:
Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter 5
minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
til brødene får en fin farve.
Tina
| |
J & P (22-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 22-03-04 01:29 |
|
Tina, kunne du lave opskriften på den mørke Limpa om til den lyse udgave
(hvis du har den)?
Jeg er helt vild med Limpa og kunne godt tænke mig at prøve at bage den lyse
udgave selv.
Jeg bor i Sønderjylland, så jeg kan ikke bare fise til Sverige for at hente
forsyninger...
På forhånd mange tak!!! )
--
Hilsen Jakob
| |
Ukendt (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 22-03-04 10:36 |
|
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:405e3664$0$155$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Tina, kunne du lave opskriften på den mørke Limpa om til den lyse udgave
> (hvis du har den)?
> Jeg er helt vild med Limpa og kunne godt tænke mig at prøve at bage den
lyse
> udgave selv.
> Jeg bor i Sønderjylland, så jeg kan ikke bare fise til Sverige for at
hente
> forsyninger...
>
> På forhånd mange tak!!! )
Prøv at skifte rugsigtemelet ud med hvedemel med højt glutenindhold. Eller
blot en del af rugsigtemelet. Mægden skal muligvis justeres lidt. Prøv dig
frem: hold en del af melet tilbage, og tilsæt det lidt efter lidt, til
kosistensen er god. Så får man et brød præcist lige så lyst eller mørkt, som
man bedst kan lide det
Jeg har også en opskrift på hönökakor, hvis det var noget *s*
Tina
| |
J & P (22-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 22-03-04 10:53 |
|
> Prøv at skifte rugsigtemelet ud med hvedemel med højt glutenindhold. Eller
> blot en del af rugsigtemelet. Mægden skal muligvis justeres lidt. Prøv dig
> frem: hold en del af melet tilbage, og tilsæt det lidt efter lidt, til
> kosistensen er god. Så får man et brød præcist lige så lyst eller mørkt,
som
> man bedst kan lide det
Det vil jeg prøve. Tak!
> Jeg har også en opskrift på hönökakor, hvis det var noget *s*
Uha ja, endelig, hit med den...! Min far er helt vild med dem
--
Hilsen Jakob
| |
Ukendt (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 22-03-04 11:36 |
|
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:405ebb73$0$179$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Prøv at skifte rugsigtemelet ud med hvedemel med højt glutenindhold.
Eller
> > blot en del af rugsigtemelet. Mægden skal muligvis justeres lidt. Prøv
dig
> > frem: hold en del af melet tilbage, og tilsæt det lidt efter lidt, til
> > kosistensen er god. Så får man et brød præcist lige så lyst eller mørkt,
> som
> > man bedst kan lide det
>
> Det vil jeg prøve. Tak!
>
>
> > Jeg har også en opskrift på hönökakor, hvis det var noget *s*
>
> Uha ja, endelig, hit med den...! Min far er helt vild med dem
Hönökakor
8 styks
12 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
50 g gær
125 g margarine (helst bagemargarine)
5dl vand
3 spsk. Sukker
¾ tsk. Salt
1. Smelt margarinen i en kaserolle. Tilsæt vandet, og rør det smeltede
fedtstof+vand sammen. Afkøles til lillefingervarmt. Rør gæren ud i
dejvæsken. Tilsæt sukker, salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Æltes
til en blank og smidig dej. Hæves tildækket et lunt sted til dobbelt
størrelse. (ca. 30-40 minutter).
2. Slå dejen ned, del den i 8 dele, som rulles ud til runde plader á ½ cm
tykkelse. Prikkes på begge sider. Pladerne stables i to bunker, med
bagepapir mellem hvert dejstykke. Hæves tildækket i ca. 30 minutter.
3. Prik brødene på ny, læg dem på forvarmede plader, og bag dem ved 250
grader i ca. 3-5 minutter.
God fornøjelse, og velbekomme
Tina
| |
Annette Kristensen (22-03-2004)
| Kommentar Fra : Annette Kristensen |
Dato : 22-03-04 14:22 |
|
Tak for svar - glæder mig til at smage det.....
Annette
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
| |
J & P (23-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 23-03-04 02:05 |
|
> God fornøjelse, og velbekomme
Tak - igen!
--
Hilsen Jakob
| |
Ukendt (23-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 23-03-04 09:11 |
|
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:405f8d4e$0$174$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> > God fornøjelse, og velbekomme
>
> Tak - igen!
Ingen årsag
Svensk brød er himmerigsmundfulde, der også burde være på de danske
brødhylder.
Tina
| |
J & P (23-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 23-03-04 10:23 |
|
> Svensk brød er himmerigsmundfulde, der også burde være på de danske
> brødhylder.
Jep.....
Nu skal vikke gå i detaljer med hvad der smager bedst, men (Pågens) lyse
Limpa med lidt smør og blå Stryhn's - se dét er bare guf....
Det smagte jeg engang da jeg var lille, og siden da har je altid måtte have
en god portion Stryhn's med hinsidans, når vi skal derover.
--
Hilsen Jakob
| |
Ukendt (23-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 23-03-04 12:35 |
|
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40600367$0$166$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Svensk brød er himmerigsmundfulde, der også burde være på de danske
> > brødhylder.
>
> Jep.....
>
> Nu skal vikke gå i detaljer med hvad der smager bedst, men (Pågens) lyse
> Limpa med lidt smør og blå Stryhn's - se dét er bare guf....
> Det smagte jeg engang da jeg var lille, og siden da har je altid måtte
have
> en god portion Stryhn's med hinsidans, når vi skal derover.
Uhm, det er også godt.
Det bedste jeg ved, er en smørrebrødstærte med juliakaka, med fyld af
flødeleverpostej rørt med lidt mayonaise og syltede agurker, skinkesalat af
skinke i tern, mayo, salt, peber og lidt blandet grønt, og øverst et tyndt
lag frugtsalat af en dåse blandet frugt, drænet godt, hakket fint, og
blandet med lidt mayo, så det bliver smørbart og sammenhængende. Pyntes med
bacon, tomat, ristede champ. og lidt purløg... Uhhmmm
For dem der ikke kender en smørrebrødstærte, så lyder det ulækkert, men tro
mig, det smager enormt godt. Man skal ikke være kalorieforskrækket Man
skal så vidt muligt få lidt af det hele med i hver bid. Smørrebrødstærter
findes i utallige variationer og med alaskens slags fyld.
Tina :)
| |
J & P (23-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 23-03-04 14:26 |
|
> Det bedste jeg ved, er en smørrebrødstærte med juliakaka, med fyld af
> flødeleverpostej rørt med lidt mayonaise og syltede agurker, skinkesalat
af
> skinke i tern, mayo, salt, peber og lidt blandet grønt, og øverst et tyndt
> lag frugtsalat af en dåse blandet frugt, drænet godt, hakket fint, og
> blandet med lidt mayo, så det bliver smørbart og sammenhængende. Pyntes
med
> bacon, tomat, ristede champ. og lidt purløg... Uhhmmm
Det var godtnok avanceret.... Kan man gabe over sådan en fætter?
--
Hilsen Jakob
| |
Ukendt (23-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 23-03-04 16:17 |
|
"J & P" <jakob_griffelGNLPFTH@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40603b11$0$176$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Det var godtnok avanceret.... Kan man gabe over sådan en fætter?
Efter lidt træning i diciplinen højtgabning, lader det sig fint gøre at få
skovlet den indenbords.
Tina
| |
Christian Joensen (21-03-2004)
| Kommentar Fra : Christian Joensen |
Dato : 21-03-04 15:28 |
|
"Annette Kristensen" <dum@dum.dk> skrev i en meddelelse
news:405cb6c8$0$518$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> er der mon nogen der ligger inde med en opskrift på det svenske søde
rugbrød
> ? eller måske ved om man kan købe det i Danmark (Københavnsområdet)?
Du kan købe 'Farfars Halfinar' i en del Irma'er i Københavnsområdet. Det
smager dejligt.
| |
bornholmkt (22-03-2004)
| Kommentar Fra : bornholmkt |
Dato : 22-03-04 21:26 |
|
hej anette nu er der talt om svens limpr - dejligt brød, men der findes
et der ikke skal glemmes. det er kavring. et dejligt mørkt sødt brød som
i hvert fald tidligre har kunnet købes i irma. Ellers smut en tur til
Helsingborg. jeg købte det i går i Ystad. det gør jeg altid når jeg
rejser til og fra mint bosted. Jeg mener jeg har opskriften liggende i
papirform et eller andet sted. Skal gå på jagt en af dagene. hilsen
bornholmkt
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
|
|