"Lotte" <lottejuul@yahoo.dk> writes:
>Nogle der har et godt forslag til en god og nem ret?, gerne lidt
>utraditionel...
Har skal vi have noget med fisk. Har endnu ikke helt besluttet mig for
hvad, men dette er et bud på, hvordan det kunne ende (et hurtigt kig i
fryseren hjalp lidt på inspirationen):
Tre små retter, der ikke tager særlig lang tid- alt er baseret på fire
personer:
Nogle tigerrejer (det var dem jeg opdagede jeg havde i fryseren) flækkes
på langs, så haleviften stadig holder dem sammen. De smides i en marinade
baseret på en god olivenolie samt et skvæt sesamolie (man skal nok bruge
en halv kop olivenolie og en teske sesamolie, chilliflager, citronsaft, to
fed fint-finthakkede hvidløg. Marinerer i ca. 25-30 minutter. Sæt en lille
gryde på blusset, skru op på fuld skrald, når den er varm, hives rejer og
marinade i gryden - kør på fuld drøn i et minut, smit en lille bakken
cherry-tomater ved, hold den gående i ca 2 minutter, stadig på fuld drøn.
Serveres med lidt lyst, let brød eller en blaning af jasminris og vilde
ris. Samlet arbejdstid: ca 10 minutter. (jeg laver risene - det passer
nemlig til de næste to retter)
Fiskefrikadeller baseret på tun: 2 dåser tun(en i vand og en i olie)
åbnes, drypper godt af. I skålen med indholdet, riv et løg og kom det ved,
to-tre æg (efter størrelse), en tsk. krydderblanding jeg laver af lige
dele stødt ingefær, stødt spidskommen, stød koriander, stødt chilli og
stødt gurkemeje. Rør det til en god fars, smag til med salt.
Hvis du vil have en sovs, der passer til, så lav følgende: tre gulerødder,
en skive selleri, et løg, lidt persille, et fed hvidløg svitses i gryden.
En halv tsk af krydderiblandingen fra før tilsættes. Et skrællet æble der
er skåret i tern smide i, lidt citronsaft (ca. en spiseske) kommes ved
hæld vand ved (eller hvidvin hvis du har) lad det simre en 45 minutter.
Fjern alle grønsager og jævn sovsen på den måde du foretrækker.
Sidste ret er egentlig bare udnyttelse af en rest dampet laks: En lille
skive brød (altså pr. person), der lige får en let pensling med sesamolie,
derpå lægges en uendeligt tyndt skåret skive løg, så lakseresten, der bare
er nulret i stumper med fingrene, lidt frisk citronmelisse (his man har,
ellers kan en dråbe (jeg sagde een dråbe
) citronsaft gøre det. Så
skæres en pæn skive mozzarella (altså den rigtige hvide, der ligger i
sådan noget valle-vand) en tomaskive til sidst, ind i ovnen i 5 minutter
ved højest mulig varm - der skal virkelig være tryk på.
Bingo - tre fine små retter, der snildt kan laves på en times tid.
Serveres på samme tid - ser hamrende godt ud - koster ikke en formue og
alle bliver mætte.
Man kan drikke både øl og vin til - eller nøjes med vand. Jeg tror nok jeg
vil servere en god mild øl til.
--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse