/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rugbrød driller ?
Fra : Ukendt


Dato : 12-03-04 18:51

Er der nogen der kan svare mig på hvorfor, skorpen på rugbrødet løsner sig
?Det er sket et par gange nu.De er de poser man kan købe,hvor man bare
bruger vand og gær.Hvad kan jeg gøre forkert ?.

Hilsen
AM



 
 
Anders Houmark (12-03-2004)
Kommentar
Fra : Anders Houmark


Dato : 12-03-04 19:25

AM wrote:
> Er der nogen der kan svare mig på hvorfor, skorpen på rugbrødet
> løsner sig ?Det er sket et par gange nu.De er de poser man kan
> købe,hvor man bare bruger vand og gær.Hvad kan jeg gøre forkert ?.

Et gæt: Du bruger for hård varme. Skru lidt længere ned og vent lidt
længere..
Jeg gætter på, at varmen lige rækker ½ cm ned i overfladen på toppen af
rugbrødet, og at det er det eneste sted hvor dejen har kontakt til luften..
De andre steder rundt om er der et metalfad til at tage varmen. Så bliver
det øverste varmt og færdigbagt, og nedenunder skorpen er dejen stadig
flydende.. De bliver så bagt af 2 gange, og binder ikke ordentligt til
hinanden..

Men igen, det er bare et gæt, jeg har aldrig lavet rugbrød, og det er
sikkert helt forkert det jeg siger


--
Anders Houmark
www.AndersH.dk
www.chipsguiden.dk



Ukendt (12-03-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 12-03-04 19:46


> AM wrote:
> > Er der nogen der kan svare mig på hvorfor, skorpen på rugbrødet
> > løsner sig ?Det er sket et par gange nu.De er de poser man kan
> > købe,hvor man bare bruger vand og gær.Hvad kan jeg gøre forkert ?.
>
> Et gæt: Du bruger for hård varme. Skru lidt længere ned og vent lidt
> længere..
> Jeg gætter på, at varmen lige rækker ½ cm ned i overfladen på toppen af
> rugbrødet, og at det er det eneste sted hvor dejen har kontakt til
luften..
> De andre steder rundt om er der et metalfad til at tage varmen. Så bliver
> det øverste varmt og færdigbagt, og nedenunder skorpen er dejen stadig
> flydende.. De bliver så bagt af 2 gange, og binder ikke ordentligt til
> hinanden..
>
> Men igen, det er bare et gæt, jeg har aldrig lavet rugbrød, og det er
> sikkert helt forkert det jeg siger

Hej Anders

Jeg siger tak for dit hurtige svar.Det underlige er,at det aldrig sker når
jeg bager brød med korn i.Da jeg skulle prøve uden korn skete det. Lige
efter jeg havde sat indlægget i,gik jeg ud og læste på poserne.PINLIGT
.På den pose med korn står der, det skal i en 3 L form.På den uden
korn,skal det være en 2½ L form.Jeg har så sikkert ladet det uden korn,
hæve for længe.Der står at man skal lade det hæve til det er 1cm fra
kanten.Måske det er grunden til det.Jeg vil prøve,at bage et nyt senere på
aftenene
Det smager nu meget godt.
Hilsen
Anne
>
>
> --
> Anders Houmark
> www.AndersH.dk
> www.chipsguiden.dk
>
>



Lars Clement (12-03-2004)
Kommentar
Fra : Lars Clement


Dato : 12-03-04 23:40

Min erfaring ( med surdej ) siger at det hænger sammen med hævningen også.
desværre har jeg ikke fundet entydig ud af om det er for meget eller for
lidt !!!!

--
Med venlig hilsen
Lars Clement

Der sættes " Lars. " foran
Clement@c.dk

Der sættes " Lars. " foran
"AM" <johns_560(snabela)hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4052059c$0$27422$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> > AM wrote:
> > > Er der nogen der kan svare mig på hvorfor, skorpen på rugbrødet
> > > løsner sig ?Det er sket et par gange nu.De er de poser man kan
> > > købe,hvor man bare bruger vand og gær.Hvad kan jeg gøre forkert ?.
> >
> > Et gæt: Du bruger for hård varme. Skru lidt længere ned og vent lidt
> > længere..
> > Jeg gætter på, at varmen lige rækker ½ cm ned i overfladen på toppen af
> > rugbrødet, og at det er det eneste sted hvor dejen har kontakt til
> luften..
> > De andre steder rundt om er der et metalfad til at tage varmen. Så
bliver
> > det øverste varmt og færdigbagt, og nedenunder skorpen er dejen stadig
> > flydende.. De bliver så bagt af 2 gange, og binder ikke ordentligt til
> > hinanden..
> >
> > Men igen, det er bare et gæt, jeg har aldrig lavet rugbrød, og det er
> > sikkert helt forkert det jeg siger
>
> Hej Anders
>
> Jeg siger tak for dit hurtige svar.Det underlige er,at det aldrig sker når
> jeg bager brød med korn i.Da jeg skulle prøve uden korn skete det. Lige
> efter jeg havde sat indlægget i,gik jeg ud og læste på poserne.PINLIGT
> .På den pose med korn står der, det skal i en 3 L form.På den uden
> korn,skal det være en 2½ L form.Jeg har så sikkert ladet det uden korn,
> hæve for længe.Der står at man skal lade det hæve til det er 1cm fra
> kanten.Måske det er grunden til det.Jeg vil prøve,at bage et nyt senere på
> aftenene
> Det smager nu meget godt.
> Hilsen
> Anne
> >
> >
> > --
> > Anders Houmark
> > www.AndersH.dk
> > www.chipsguiden.dk
> >
> >
>
>



David Rasmussen (13-03-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 13-03-04 00:26

Lars Clement wrote:
> Min erfaring ( med surdej ) siger at det hænger sammen med hævningen også.
> desværre har jeg ikke fundet entydig ud af om det er for meget eller for
> lidt !!!!
>

Det er normalt vigtigt med en lang hævetid for dejen og en lang
efterhævning for rugbrødet inden det puttes i oven. Ellers chokhæver
det, med omtalte problem til følge.

/David

Ukendt (13-03-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 13-03-04 00:49

Hej igen

Nu har jeg prøvet at lave et til brød.Det lod jeg ikke hæve så lang tid.Hold
da op hvor ser det sjovt ud det brød.Det er så skævt som jeg ved ikke
hvad.Nu har jeg vist brød til lang tid.Det er godt manden ikke er sart.
David: Det er de poser man kan købe hvor man kun kommer vand og gær i.
Jeg siger tak for jeres gode råd.

Hilsen
Anne

> Lars Clement wrote:
> > Min erfaring ( med surdej ) siger at det hænger sammen med hævningen
også.
> > desværre har jeg ikke fundet entydig ud af om det er for meget eller for
> > lidt !!!!
> >
>
> Det er normalt vigtigt med en lang hævetid for dejen og en lang
> efterhævning for rugbrødet inden det puttes i oven. Ellers chokhæver
> det, med omtalte problem til følge.
>
> /David



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste