|
| biksemad? Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 13:45 |
|
Hej
Med risiko for at lyde helt åndsvag!
Hvordan laver man biksemad?
Jeg har:
Hamburgerryg fra i forgårs
medisterpølse fra i går
Kartofler fra igår
Løg
Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
Kan man putte porer i?
Mvh
Brian
| |
Ukendt (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-03-04 13:56 |
|
> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
Snit alt dit kød i tern. Gør det samme med kartoflerne. Jeg ville også skære
nogle pølser i skiver, eller lave spejlæg til. På panden med det hele til
det er godt svitset - viola - biksemad!
--
Mvh.
Jeppe Vestergaard, Aalborg
Der er en "fejl" i min email-adresse.
| |
Torben Greve Otzen (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Torben Greve Otzen |
Dato : 12-03-04 14:21 |
|
Jeppe Vestergaard wrote:
>> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
> Snit alt dit kød i tern. Gør det samme med kartoflerne. Jeg ville
> også skære nogle pølser i skiver, eller lave spejlæg til. På panden
> med det hele til det er godt svitset - viola - biksemad!
Gerne med en rødbede til og HP-svovs. DET er bare godt.
--
Hilsen Torben Greve Otzen
Træt af Outlook Express's måde at citere på?
Hent OE-QuoteFix: url: http://flash.to/oe-quotefix/
| |
Gerner (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 12-03-04 14:44 |
|
On Fri, 12 Mar 2004 13:55:37 +0100, "Jeppe Vestergaard" <Jeppe(a)dailyrush.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
>
>Snit alt dit kød i tern. Gør det samme med kartoflerne. Jeg ville også skære
>nogle pølser i skiver, eller lave spejlæg til. På panden med det hele til
>det er godt svitset - viola - biksemad!
Hvad hedder det når man putter det samme (kun køddelene), i lidt større tern, i
en kasserolle med sovs og varmer det ?
Kasserolle surpise ?
--
Gerner
890WU/4179hrs
| |
Sabina Hertzum (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 12-03-04 14:42 |
|
Brian k wrote:
> Hej
>
> Med risiko for at lyde helt åndsvag!
> Hvordan laver man biksemad?
>
> Jeg har:
> Hamburgerryg fra i forgårs
> medisterpølse fra i går
> Kartofler fra igår
> Løg
>
> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
du mangler noget at stege det i, og måske et par æg....... jeg putter
indimellem også bacon i, og måske lidt gulerødder..... jeg vil dog ikke
bruge porrer, da det bliver noget mærkeligt noget at stege :) du kan også
krydre både kød og kartofler under stegningen efter lyst.....
du snitter alle tingene i bidstørrelse stykker.... (undtagen løgene, som
gerne må skæres mindre)... og smider det på panden*G*
jeg plejer at stege tingene i etaper.... altså kødet først, og derefter løg
og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå alt for
tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og ikke
smuldrer......
når man gør det som jeg steger man kødet først, tager det af, og steger så
løgene, og til sidst kartoflerne, i samme pande og i samme fedtstod
(suppleret op efter behov)..... og til sidst hældes det hele på panden og
varmes igennem igen...
serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man ellers har
lyst til.....
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Brian k (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 14:58 |
|
Sabina Hertzum wrote:
>
> du mangler noget at stege det i, og måske et par æg....... jeg putter
> indimellem også bacon i, og måske lidt gulerødder..... jeg vil dog
> ikke bruge porrer, da det bliver noget mærkeligt noget at stege :) du
> kan også krydre både kød og kartofler under stegningen efter lyst.....
>
>
> du snitter alle tingene i bidstørrelse stykker.... (undtagen løgene,
> som gerne må skæres mindre)... og smider det på panden*G*
> jeg plejer at stege tingene i etaper.... altså kødet først, og
> derefter løg og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for
> at undgå alt for tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt
> jævnt og ikke smuldrer......
>
> når man gør det som jeg steger man kødet først, tager det af, og
> steger så løgene, og til sidst kartoflerne, i samme pande og i samme
> fedtstod (suppleret op efter behov)..... og til sidst hældes det hele
> på panden og varmes igennem igen...
> serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man
> ellers har lyst til.....
Hej Alle
Tak for rådene (snuppede lidt fra jer alle)
Specielt tak til Sabrina for det fyldestgørende svar '
Mvh
Brian
| |
mig (12-03-2004)
| Kommentar Fra : mig |
Dato : 12-03-04 15:00 |
|
Skær kød ,løg og kartofler i tern og svits det på panden.
Op i et ildfastfad og hæld HP-sovs over. Husk div. krydderi`er i.
Sæt det i ovnen og rør i det engang imellem.
Det bliver solgt meget hos oz
Velbekomme
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
> Brian k wrote:
> > Hej
> >
> > Med risiko for at lyde helt åndsvag!
> > Hvordan laver man biksemad?
> >
> > Jeg har:
> > Hamburgerryg fra i forgårs
> > medisterpølse fra i går
> > Kartofler fra igår
> > Løg
> >
> > Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
>
> du mangler noget at stege det i, og måske et par æg....... jeg putter
> indimellem også bacon i, og måske lidt gulerødder..... jeg vil dog ikke
> bruge porrer, da det bliver noget mærkeligt noget at stege :) du kan også
> krydre både kød og kartofler under stegningen efter lyst.....
>
>
> du snitter alle tingene i bidstørrelse stykker.... (undtagen løgene, som
> gerne må skæres mindre)... og smider det på panden*G*
> jeg plejer at stege tingene i etaper.... altså kødet først, og derefter
løg
> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå alt for
> tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og ikke
> smuldrer......
>
> når man gør det som jeg steger man kødet først, tager det af, og steger så
> løgene, og til sidst kartoflerne, i samme pande og i samme fedtstod
> (suppleret op efter behov)..... og til sidst hældes det hele på panden og
> varmes igennem igen...
> serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man ellers
har
> lyst til.....
>
> --
> Knus, Sabina
> "Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
> been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
> between vampires and lycans. Werewolves."
>
>
| |
Ralph (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 12-03-04 16:25 |
|
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå alt for
> tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og ikke
> smuldrer......
Brug to pander
> serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man ellers
har
> lyst til.....
Remoulade??, Sennep??,
--
venligst
Ralph
| |
Sabina Hertzum (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 12-03-04 16:36 |
|
Ralph wrote:
> "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
> news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
>> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå alt
>> for tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og ikke
>> smuldrer......
>
> Brug to pander
nej da;) så får manikke den fulde smagsoplevelse*G*
jeg synes netop det bliver bedst hvis lidt af det fedtstof der er i kødet,
og det kødet bliver stegt i, får lov at give smag til kartoflerne også*G*
>> serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man
>> ellers har lyst til.....
>
> Remoulade??, Sennep??,
yupper*G* jeg spiser ikke selv ketchup...... kun en sjælden gang på en
ristet hotdog med alt ;)
så bliver det i stedet til remoulade og sennep for mit vedkommende*G*
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Ukendt (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-03-04 17:18 |
|
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:c2sle6$m0j$1@dknews.tiscali.dk...
> yupper*G* jeg spiser ikke selv ketchup...... kun en sjælden gang på en
> ristet hotdog med alt ;)
> så bliver det i stedet til remoulade og sennep for mit vedkommende*G*
> --
> Knus, Sabina
Den har jeg godt nok aldrig hørt før, sennep og remoulade til biksemad...
måske det skulle prøves en dag.... selvom jeg elsker min ketchup
Mvh
HP
| |
Gerner (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 12-03-04 19:06 |
|
On Fri, 12 Mar 2004 16:36:21 +0100, "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Ralph wrote:
>> "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
>> news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
>>> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå alt
>>> for tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og ikke
>>> smuldrer......
>>
>> Brug to pander
>
>nej da;) så får manikke den fulde smagsoplevelse*G*
Hvordan laver du spejlæg med kun 1 pande, som du jo bruger til biksemaden ?
Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder jeg 1-2 æg
oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse med biksen, det skal jo
alligevel samme vej.
--
Gerner
890WU/4179hrs
| |
Sabina Hertzum (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 12-03-04 20:05 |
|
Gerner wrote:
>> Ralph wrote:
>>> "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
>>> news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
>>>> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå
>>>> alt for tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og
>>>> ikke smuldrer......
>>>
>>> Brug to pander
>>
>> nej da;) så får manikke den fulde smagsoplevelse*G*
>
> Hvordan laver du spejlæg med kun 1 pande, som du jo bruger til
> biksemaden ?
>
> Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder
> jeg 1-2 æg oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse
> med biksen, det skal jo alligevel samme vej.
som jeg laver det andet.... tager det en del af gangen..... og hvis jeg skal
have æg også tager jeg kartoflerne af panden, slår æggene ud og rører rundt
;)
og enig, det hele skal jo samme vej, men derfor kan jeg godt lide at de
enkelte dele er stegt ordentligt, og ikke bliver sådan en sammensmadret
masse som jeg husker det fra efterskolen*G*
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Gerner (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 12-03-04 22:18 |
|
On Fri, 12 Mar 2004 20:05:27 +0100, "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Gerner wrote:
>>> Ralph wrote:
>>>> "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
>>>> news:c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk...
>>>>> og så kartofler..... grunden til at jeg gør det, er for at undgå
>>>>> alt for tykt et lag på panden, sådan at det bliver stegt jævnt og
>>>>> ikke smuldrer......
>>>>
>>>> Brug to pander
>>>
>>> nej da;) så får manikke den fulde smagsoplevelse*G*
>>
>> Hvordan laver du spejlæg med kun 1 pande, som du jo bruger til
>> biksemaden ?
>>
>> Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder
>> jeg 1-2 æg oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse
>> med biksen, det skal jo alligevel samme vej.
>
>som jeg laver det andet.... tager det en del af gangen..... og hvis jeg skal
>have æg også tager jeg kartoflerne af panden, slår æggene ud og rører rundt
>;)
>og enig, det hele skal jo samme vej, men derfor kan jeg godt lide at de
>enkelte dele er stegt ordentligt, og ikke bliver sådan en sammensmadret
>masse som jeg husker det fra efterskolen*G*
Fidusen ved biksemad er at alt i forvejen er stegt/kogt, og skal kun opvarmes
med ydeligere ingredienser, og resultatet er en sammensmadret masse sådan som
man har lavet det siden ruder konges tid.
--
Gerner
892WU/4189hrs
| |
Sabina Hertzum (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 13-03-04 09:19 |
|
Gerner wrote:
>> som jeg laver det andet.... tager det en del af gangen..... og hvis
>> jeg skal have æg også tager jeg kartoflerne af panden, slår æggene
>> ud og rører rundt ;)
>> og enig, det hele skal jo samme vej, men derfor kan jeg godt lide at
>> de enkelte dele er stegt ordentligt, og ikke bliver sådan en
>> sammensmadret masse som jeg husker det fra efterskolen*G*
>
> Fidusen ved biksemad er at alt i forvejen er stegt/kogt, og skal kun
> opvarmes med ydeligere ingredienser, og resultatet er en
> sammensmadret masse sådan som man har lavet det siden ruder konges
> tid.
det er da vel personlig præferance der afgør hvordan man laver det eller
hvad??
jeg kan bedst lide det individuelt stegt, men med en gennemgående
"smag"...... at andre kan lide det sammensmadret er deres valg, for mig er
det et totalt flashback til en tid hvor jeg IKKE brød mig om det, og det
udelukkende blev spist som nødløsning når der blev serveret stegt lever ;)
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Gerner (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 13-03-04 12:05 |
|
On Sat, 13 Mar 2004 09:19:22 +0100, "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Gerner wrote:
>>> som jeg laver det andet.... tager det en del af gangen..... og hvis
>>> jeg skal have æg også tager jeg kartoflerne af panden, slår æggene
>>> ud og rører rundt ;)
>>> og enig, det hele skal jo samme vej, men derfor kan jeg godt lide at
>>> de enkelte dele er stegt ordentligt, og ikke bliver sådan en
>>> sammensmadret masse som jeg husker det fra efterskolen*G*
>>
>> Fidusen ved biksemad er at alt i forvejen er stegt/kogt, og skal kun
>> opvarmes med ydeligere ingredienser, og resultatet er en
>> sammensmadret masse sådan som man har lavet det siden ruder konges
>> tid.
>
>det er da vel personlig præferance der afgør hvordan man laver det eller
>hvad??
>jeg kan bedst lide det individuelt stegt, men med en gennemgående
>"smag"...... at andre kan lide det sammensmadret er deres valg, for mig er
>det et totalt flashback til en tid hvor jeg IKKE brød mig om det, og det
>udelukkende blev spist som nødløsning når der blev serveret stegt lever ;)
Du er bare så negativ når du skriver "sammensmadret" at det ligner smagsdommeri
over andres madkunst.
Så lidt modstand skulle du have.
--
Gerner
895WU/4203hrs
| |
Sabina Hertzum (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 13-03-04 13:20 |
|
Gerner wrote:
>>> Fidusen ved biksemad er at alt i forvejen er stegt/kogt, og skal kun
>>> opvarmes med ydeligere ingredienser, og resultatet er en
>>> sammensmadret masse sådan som man har lavet det siden ruder konges
>>> tid.
>>
>> det er da vel personlig præferance der afgør hvordan man laver det
>> eller hvad??
>> jeg kan bedst lide det individuelt stegt, men med en gennemgående
>> "smag"...... at andre kan lide det sammensmadret er deres valg, for
>> mig er det et totalt flashback til en tid hvor jeg IKKE brød mig om
>> det, og det udelukkende blev spist som nødløsning når der blev
>> serveret stegt lever ;)
>
> Du er bare så negativ når du skriver "sammensmadret" at det ligner
> smagsdommeri over andres madkunst.
> Så lidt modstand skulle du have.
jamen det beklager jeg da, min eneste mening var at _jeg_ ikke kan lide det
er sammensmadret, og hvad andre gør er da helt op til dem ;) hvis det er
sådan de foretrækker det, så står det dem da helt frit for :)
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Inger Pedersen (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 15-03-04 20:16 |
|
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
> > Hvordan laver du spejlæg med kun 1 pande, som du jo bruger til
> > biksemaden ?
> >
Du kommer en smule fedtstof i en gryde og bruger den til spejlæggene.
Simpelt nok.
> > Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder
> > jeg 1-2 æg oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse
> > med biksen, det skal jo alligevel samme vej.
>
Sabina - jeg ved godt, dette ikke er dig - men filtre, du ved
Jamen dog!
Det er fint nok - men nu er det sgu ikke biksemad mere, men bondeomelet.
Ingen har endnu fundet ud af det ALLERvigtigste: I stedet for rester af
kogte kartofler, som jo netop smadrer det hele sammen - brug rå kartofler i
små tern:
Brun kødet - tilsæt hakket løg, og lad det stege, til de er svitset klare.
Tilsæt de RÅ kartofler i relativt små tern, tilsæt en rest sovs fra
flæskestegen (hvis du har noget - ellers lidt vand), salt, masser af peber
og engelsk sovs.
Rør rundt, læg låg på, skru ned og lad det simre, til kartoflerne er møre.
Imens laver du spejlæggene, finder øllene og rødbederne, dækker bordet - og
englene synger!
Hilsen Inger
| |
Gerner (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 15-03-04 23:40 |
|
On Mon, 15 Mar 2004 20:15:44 +0100, "Inger Pedersen"
<inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>
>"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
>
>> > Hvordan laver du spejlæg med kun 1 pande, som du jo bruger til
>> > biksemaden ?
>> >
>
>Du kommer en smule fedtstof i en gryde og bruger den til spejlæggene.
>Simpelt nok.
En gryde, spejlæg ? Hvorfor tror jeg ikke på den ?
>
>> > Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder
>> > jeg 1-2 æg oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse
>> > med biksen, det skal jo alligevel samme vej.
>>
>Sabina - jeg ved godt, dette ikke er dig - men filtre, du ved
>Jamen dog!
>Det er fint nok - men nu er det sgu ikke biksemad mere, men bondeomelet.
>
> Ingen har endnu fundet ud af det ALLERvigtigste: I stedet for rester af
>kogte kartofler, som jo netop smadrer det hele sammen - brug rå kartofler i
Det er noget vrøvl. kartoflerne bliver ikke til mos.
>små tern:
>Brun kødet - tilsæt hakket løg, og lad det stege, til de er svitset klare.
>Tilsæt de RÅ kartofler i relativt små tern, tilsæt en rest sovs fra
Du har heller ikke forstået ideen bag biksemad. Alt er i forvejen tillavet, det
er rester og skal blot opvarmes tilsammen.
>flæskestegen (hvis du har noget - ellers lidt vand), salt, masser af peber
>og engelsk sovs.
>Rør rundt, læg låg på, skru ned og lad det simre, til kartoflerne er møre.
>Imens laver du spejlæggene, finder øllene og rødbederne, dækker bordet - og
>englene synger!
>
>Hilsen Inger
>
--
Gerner
907WU/4252hrs
| |
Emil (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 12-03-04 22:41 |
|
Gerner skrev:
>Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder jeg 1-2 æg
>oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse med biksen, det skal jo
>alligevel samme vej.
Du blender måske også forret, hovedret og dessert sammen med de
ledsagende drikkevarer, da det hele jo skal "samme vej"?
Nej, ingen venlig hilsen, Emil
| |
Gerner (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 13-03-04 12:06 |
|
On Fri, 12 Mar 2004 22:41:29 +0100, Emil <emilsen@oestbirk.invalid> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:
>Gerner skrev:
>
>>Jeg laver ikke spejlæg men som det sidste i bikemadsprocessen hælder jeg 1-2 æg
>>oven på og rører rundt indtil æggene er en samlet masse med biksen, det skal jo
>>alligevel samme vej.
>
>Du blender måske også forret, hovedret og dessert sammen med de
>ledsagende drikkevarer, da det hele jo skal "samme vej"?
>
>
>Nej, ingen venlig hilsen, Emil
Nåh, så du er bare en mudderkaster. Så skrid med dig lille hund.
--
Gerner
895WU/4203hrs
| |
Jørgen Linde Sørense~ (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Linde Sørense~ |
Dato : 13-03-04 10:51 |
|
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev et indlæg
<c2sen3$jn7$1@dknews.tiscali.dk>:
>når man gør det som jeg steger man kødet først, tager det af, og steger så
>løgene, og til sidst kartoflerne, i samme pande og i samme fedtstod
>(suppleret op efter behov)..... og til sidst hældes det hele på panden og
>varmes igennem igen...
>serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man ellers har
>lyst til.....
Vil lige supplere lidt da din opskrift passer meget godt med det jeg
plejer at frembringe:
Jeg plejer at bruge en stegegryde til at blande det i efterhånden som
jeg har brunet de forskellige ting - den er nemmere at røre rundt i
hvis det er en stor portion og så holdes tingene varme samtidigt.
Desuden er panden derved ledig til et par spejlæg pr. person.
Og husk at sætte et par øl på køl
Biksemad med spejlæg, rødbeder og et stort krus øl er slet ikke så
ring' endda.
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet
| |
Sabina Hertzum (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 13-03-04 17:38 |
|
Jørgen Linde Sørensen wrote:
>> når man gør det som jeg steger man kødet først, tager det af, og
>> steger så løgene, og til sidst kartoflerne, i samme pande og i samme
>> fedtstod (suppleret op efter behov)..... og til sidst hældes det
>> hele på panden og varmes igennem igen...
>> serveres med ketchup eller remulade eller sennep, eller hvad man
>> ellers har lyst til.....
>
> Vil lige supplere lidt da din opskrift passer meget godt med det jeg
> plejer at frembringe:
>
> Jeg plejer at bruge en stegegryde til at blande det i efterhånden som
> jeg har brunet de forskellige ting - den er nemmere at røre rundt i
> hvis det er en stor portion og så holdes tingene varme samtidigt.
>
> Desuden er panden derved ledig til et par spejlæg pr. person.
ahhhh smart ;) den skal jeg huske til næste gang*G*
> Og husk at sætte et par øl på køl
>
> Biksemad med spejlæg, rødbeder og et stort krus øl er slet ikke så
> ring' endda.
nej det har du så evigt ret i ;)
også selvom jeg afstår fra øllen..... maven kan desværre ikke lide dem ;)
--
Knus, Sabina
"Whether you like it or not, you're in the middle of a war that has
been raging for the better part of a thousand years. A blood feud
between vampires and lycans. Werewolves."
| |
Vibe Renée Friborg (14-03-2004)
| Kommentar Fra : Vibe Renée Friborg |
Dato : 14-03-04 07:57 |
|
"Jørgen Linde Sørensen" <NOSPAMng1@linde-sorensen.dk> wrote in message >
>Biksemad med spejlæg, rødbeder og et stort krus øl er slet ikke så
> ring' endda.
Helt enig! Min kæreste er amerikansk og har været i Danmark et par gange. Vi
har udsat ham for mange mærkelige ting; remoulade og makrelsalatmadder
(snøft!) er han lige ved at kaste op over; karrysild, ostemadder,
tivolistænger og leverpostej er nogle af hans favoritter. Men det absolut
skønneste (synes han) i det danske køkken er helt klart biksemad. Med
Worcestershire-sauce, ketchup, spejlæg, rugbrød med Lurpak, rødbeder og en
go' kold Tuborg, så er han "in the seventh heaven."
| |
sune vuorela (12-03-2004)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 12-03-04 15:01 |
|
En der kalder sig "Brian k" <brian@nospam.com> skrev:
>Hvad mangler jeg
HP-sauce, engelsk sauce og ketchup - og et par spejlæg.
>og hvordan skal det laves?
Skær det hele i tern og put det på panden. brun det steg det godt og
grundigt og tilsæt saucer og ketchup. Server med spejlæg.
Velbekomme!
--
Sune
| |
Jens Bruun (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 12-03-04 21:43 |
|
"Brian k" <brian@nospam.com> wrote in message
news:c2sbbp$b1r$1@news.cybercity.dk...
> Hvad mangler jeg
Sød/stærk chili-sovs i stedet for den evindelige ketchup/HP.
--
-Jens B.
| |
Ukendt (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-03-04 23:14 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c2t7bp$2347$1@news.cybercity.dk...
> "Brian k" <brian@nospam.com> wrote in message
> news:c2sbbp$b1r$1@news.cybercity.dk...
>
> > Hvad mangler jeg
>
> Sød/stærk chili-sovs i stedet for den evindelige ketchup/HP.
>
> --
> -Jens B.
>
>
jeps chili er godt også til biksemad
| |
Brian k (12-03-2004)
| Kommentar Fra : Brian k |
Dato : 12-03-04 23:44 |
|
Brian k wrote:
> Hej
>
> Med risiko for at lyde helt åndsvag!
>
> Hvordan laver man biksemad?
>
Hej
Takker endnu engang for hjælpen
det kom til at smage rigtigt godt (tilsatte carry og paprika)
mvh
brian
| |
Lars (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Lars |
Dato : 13-03-04 12:43 |
|
"Brian k" <brian@nospam.com> skrev i en meddelelse
news:c2sbbp$b1r$1@news.cybercity.dk...
> Hej
>
> Med risiko for at lyde helt åndsvag!
>
> Hvordan laver man biksemad?
>
> Jeg har:
> Hamburgerryg fra i forgårs
> medisterpølse fra i går
> Kartofler fra igår
> Løg
>
> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
>
> Kan man putte porer i?
>
> Mvh
> Brian
>
Sikke en masse svar du har fået uden at et eneste af dem afslører den
vigtigste hemmelighed ved god biksemad.
Worcestershire Sauce
Også kaldet engelsk sovs.
Det er essentielt i biksemad.
Dertil vil jeg så tilføje at "ægte" biksemad er lavet på oksekød men
selvfølgelig kan man lave noget ud af svinekød eller andet.
hver gang vi har rester fra en culottesteg eller lignende er det rester til
biksemad.
Lars
| |
David Rasmussen (13-03-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 13-03-04 12:45 |
|
Lars wrote:
>
> Sikke en masse svar du har fået uden at et eneste af dem afslører den
> vigtigste hemmelighed ved god biksemad.
>
> Worcestershire Sauce
> Også kaldet engelsk sovs.
>
Det er der da adskillige der har nævnt?
/David
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 13-03-04 13:42 |
|
I news:4052f3b7$0$10852$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk <Lars>
<velsheda@RemoveThisoncable.dk> skrev:
>
> Sikke en masse svar du har fået uden at et eneste af dem afslører den
> vigtigste hemmelighed ved god biksemad.
>
> Worcestershire Sauce
> Også kaldet engelsk sovs.
>
Endelig :) :)
> Det er essentielt i biksemad.
JA...
--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....
| |
Gerner (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 13-03-04 14:46 |
|
On Sat, 13 Mar 2004 12:42:46 +0100, "Lars" <velsheda@RemoveThisoncable.dk> wrote
in dk.kultur.mad+drikke:
>Det er essentielt i biksemad.
>Dertil vil jeg så tilføje at "ægte" biksemad er lavet på oksekød men
Så har du ikke forstået hvad biksemad er.
"pytt i panna" som de siger hensidan.
>selvfølgelig kan man lave noget ud af svinekød eller andet.
>hver gang vi har rester fra en culottesteg eller lignende er det rester til
>biksemad.
>
>Lars
>
--
Gerner
895WU/4203hrs
| |
Mette Svangren Gutte~ (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~ |
Dato : 13-03-04 16:42 |
|
"Lars" <velsheda@RemoveThisoncable.dk> skrev i en meddelelse
news:4052f3b7$0$10852$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Dertil vil jeg så tilføje at "ægte" biksemad er lavet på oksekød men
> selvfølgelig kan man lave noget ud af svinekød eller andet.
> hver gang vi har rester fra en culottesteg eller lignende er det rester
til
> biksemad.
>
At der skal oksekød til, før det er ægte, er jeg ikke enig i. Men en
luksusbiks af en rest culotte f.eks. er godt nok guf! Og i stedet for det
traditionelle biksetilbehør, smager det også skønt med bearnaisesovs.
MVH Mette
| |
J & P (14-03-2004)
| Kommentar Fra : J & P |
Dato : 14-03-04 22:22 |
|
>
> At der skal oksekød til, før det er ægte, er jeg ikke enig i. Men en
> luksusbiks af en rest culotte f.eks. er godt nok guf! Og i stedet for det
> traditionelle biksetilbehør, smager det også skønt med bearnaisesovs.
>
Ja, kald det luksusbiks, eller noget andet, der er mange muligheder for en
god og billig aftensmad bestående af diverse rester, jeg benævner det oftest
"ugen der gik" eller måske "køleskabssymfoni"
Hilsen Pia.
| |
Jens Bruun (13-03-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-03-04 19:09 |
|
"Lars" <velsheda@RemoveThisoncable.dk> wrote in message
news:4052f3b7$0$10852$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Dertil vil jeg så tilføje at "ægte" biksemad er lavet på oksekød men
> selvfølgelig kan man lave noget ud af svinekød eller andet.
Protest! Ægte biksemad er lavet af rester og allerbedst af flere forskellige
slags kød. Hvad siger I til en gang biks, lavet med rester fra en oksesteg,
lammekølle og ikke mindst medisterpølse?
--
-Jens B.
| |
-V- (13-03-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 13-03-04 19:20 |
|
Jens Bruun wrote:
>Hvad siger I til en gang biks, lavet med rester fra en oksesteg, lammekølle
og ikke mindst >medisterpølse?
Jotak som byder! Det lyder helt i orden.
Din adresse er?
-V-
| |
Martin Andersen (15-03-2004)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 15-03-04 18:16 |
|
> Hvordan laver man biksemad?
>
> Jeg har:
> Hamburgerryg fra i forgårs
> medisterpølse fra i går
> Kartofler fra igår
> Løg
>
> Hvad mangler jeg og hvordan skal det laves?
Koger kartofler eller tager kolde kartofler fra igår, og braser alle de
kødrester man har i køleskabet sammen med kartoflerne
Evt. krydrer man det med salt og peber
Dertil spejlæg i lange baner(lavet på seperat pande). Rødbeder, asier,
ketchup, sennep og en kold øl.
> Kan man putte porer i?
Det er ikke en grøntsagsret!
| |
|
|