"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> writes:
>Svar på dit andet spørgsmål. Når jeg jævner med fløde, plejer jeg at piske
>majsstivelse i fløden og på den måde "jævner man med fløden"
Det er fint at det fungerer.
Bortset fra det, så er det en grundlæggende misforståelse af det at "jævne
med fløde". På grund af fedtstoffet i fløden kan den jævne. det er derfor
at rigtig piskefløde jævner bedre end kaffefløde eller madlavningsfløde.
eneste forudsætning er at der er fedtstof i det man forsøger at jævne. Lav
følgende enkle og velsmagende test:
Steg nogle gode hakkebøffer, tag bøfferne af, hæld et ordentligt glas
rødvin i panden, kog det grundigt at, indtil at panden ligerner noget der
kunne ende med at blive til karamel - hæld en kvart piske ved, rør
grundigt rund,. tag panden væk fra varmen (nu bliver det tykt), smag til
med salt og peber, evt. lidt kulør hvis man er til den slags, server med
gode kogte kartofler og rødbeder - smager hamrende godt samtidig med at
man har "jævnet med fløde"!
--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
|