"Anette Laursen" skrev d. 26-02-04 14:10 dette indlæg :
> Hvem kender til en god opskrift på fasan, hvor kødet ikke bliver tørt
og
> kedeligt, og hvor der hører en god fløde/vildt-sovs til?
> Jeg har prøvet flere forskellige, men kødet bliver altid tørt, er det
mon
> meningen?
>
> Anette
>
> hej Anette Prøv denne her, den plejer ikke at blive tør:
Farseret fasan
2 fasanhaner (ell. 3 fasanhøner)
1 lille svinemørbrad
75 g letrøget spæk,
375 g champignoner
3 skiver formfranskbrød (uden skorpe)
100 g smør
lidt salt og nykværnet peber,
1½ tsk. "fire krydderier"
1 helt æg,
ca. 1 dl. fløde (13%)
4-6 tynde skiver letrøget spæk,
1/4 liter vildtsky
3 dl creme fraiche
2 spsk. (strøgne) maizena
Den afpudsede svinemørbrad, det røgede spæk samt franskbrødsskiverne
snittes i mindre stykker
og males 1 - 2 gange gennem kødmaskinen (eller i blenderen).
Champignonerne snittes og svitses i lidt af smørret, afkøles, røres i
farsen sammen med krydderier,
det hele æg samt fløden.
Farsen fyldes i de istandgjorte fasaner, der gnides med salt og peber og
ombindes med spækskiverne.
De brunes i resten af smørret, og vildtskyen - der skal være kogende -
hældes i gryden sammen med créme fraiche.
Steger over svag varme ca. I time. Fasanerne tages op og holdes varme.
Skyen bringes til kogepunktet under omrøring og jævnes med maizena,
udrørt i lidt fløde.
Ved serveringen parteres fasanerne, først i halve, som dernæst deles i 2
à 3 stykker.
Garneres med halve æbler med rønnebærgelé og spises med smørbrunede
kartofler.
bon apetit bornholmkt
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"