|
| dessert til kinesisk mad Fra : Camilla Maria Anders~ |
Dato : 29-01-04 13:02 |
|
Hej,
jeg skal holde en fest, hvor jeg regner med at lave et kinesisk tema i
maden. Jeg havde tænkt på at lave en suppe, forårsruller og egg-fried ris,
eller noget i den retning - er der nogle der har en god idé til hvad jeg kan
lave til dessert?
på forhånd tak,
mvh.
Camilla
| |
bente (29-01-2004)
| Kommentar Fra : bente |
Dato : 29-01-04 13:32 |
|
"Camilla Maria Andersen" <miles@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:bvasop$21q5$1@news.cybercity.dk...
> Hej,
>
> jeg skal holde en fest, hvor jeg regner med at lave et kinesisk tema i
> maden. Jeg havde tænkt på at lave en suppe, forårsruller og egg-fried ris,
> eller noget i den retning - er der nogle der har en god idé til hvad jeg
kan
> lave til dessert?
>
> på forhånd tak,
> mvh.
> Camilla
>
Hej
I min kinesiske kogebog står der, at man i Kina ikke kender til desserter,
men blot serverer frisk frugt, varm te og lidt sødt. Klassiske kinesiske
frugter fås både friske og på dåse og af dem kan man lave en frugtsalat/et
frugtfad: Lychee, Longan, Loquats, Kumquats, hvide ferskener, mango, papaya,
kiwi og granatæble.
Bogen foreslå, man kan serverer salaten i meloner, der er udhulet og trækker
i f.eks. risvin el. sherry.
/ bente
| |
Tom Frank (29-01-2004)
| Kommentar Fra : Tom Frank |
Dato : 29-01-04 15:18 |
|
Ikke helt rigtigt. Kineser har et hav af det vi forstår som desserter, men
de spiser det ret sjælendt lige efter maden, men rigtigt, man serverer
udskåret frugt og/eller te for at hjælpe på fordøjelsen.
Ellers har de tendens til at enten at få desserter der er meget mere
sødere end danskerne plejer at få. Jeg vil næste sige sukkerbomber med
aroma. Der er noget de kalder sukker-suppe, som sydkineser elsker helt vild.
Men tro mig det er ikke noget for vesterlændinge.
Jeg kunne fortsætte. Men det var ikke det der blev spurgt om jo. Så gør
som Bente, serverer nogle udskåret eksotiske frugter med noget godt kinesisk
te. Men jeg vil nok bibeholde frugten natural.
/Tom Frank
"bente" <bente@lykkeland.dk> wrote in message
news:bvats9$971$1@news.net.uni-c.dk...
>
> "Camilla Maria Andersen" <miles@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:bvasop$21q5$1@news.cybercity.dk...
> > Hej,
> >
> > jeg skal holde en fest, hvor jeg regner med at lave et kinesisk tema i
> > maden. Jeg havde tænkt på at lave en suppe, forårsruller og egg-fried
ris,
> > eller noget i den retning - er der nogle der har en god idé til hvad
jeg
> kan
> > lave til dessert?
> >
> > på forhånd tak,
> > mvh.
> > Camilla
> >
>
> Hej
> I min kinesiske kogebog står der, at man i Kina ikke kender til
desserter,
> men blot serverer frisk frugt, varm te og lidt sødt. Klassiske kinesiske
> frugter fås både friske og på dåse og af dem kan man lave en
frugtsalat/et
> frugtfad: Lychee, Longan, Loquats, Kumquats, hvide ferskener, mango,
papaya,
> kiwi og granatæble.
> Bogen foreslå, man kan serverer salaten i meloner, der er udhulet og
trækker
> i f.eks. risvin el. sherry.
>
> / bente
>
>
| |
Peter Lauridsen (30-01-2004)
| Kommentar Fra : Peter Lauridsen |
Dato : 30-01-04 07:18 |
|
Kære gruppe
På denne link,
http://www-2.cs.cmu.edu/~mjw/recipes/ethnic/chinese/chinese.html, findes
bl.a. opskrifterne til fire menuer.
Den sidste opskrift i hver menu må være desserten.
Hilsen Peter
"Camilla Maria Andersen" <miles@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:bvasop$21q5$1@news.cybercity.dk...
> Hej,
>
> jeg skal holde en fest, hvor jeg regner med at lave et kinesisk tema i
> maden. Jeg havde tænkt på at lave en suppe, forårsruller og egg-fried
ris,
> eller noget i den retning - er der nogle der har en god idé til hvad jeg
kan
> lave til dessert?
>
> på forhånd tak,
> mvh.
> Camilla
| |
Harry Lund (30-01-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 30-01-04 20:20 |
|
Det er noget af en myte at kineserne ikke har deserter.
Min læremester ud i det kinesiske: Kuo Huey Jen har en opskrift på dampede
søde ingefærboller. Det nemmeste er at du køber bogen og ser side 62. Forlag
Sesam. Pris ca. 100 kr. Titel: Wok Kogebogen.
Venligst
| |
Camilla Maria Anders~ (01-02-2004)
| Kommentar Fra : Camilla Maria Anders~ |
Dato : 01-02-04 10:06 |
|
Tak for de gode forslag - jeg vil bestemt overveje et af forslagene... og
for øvrigt Harry, jeg har efter eftersøgning i mit køkken fundet ud af at
jeg faktisk har den kinesiske kogebog
mvh.
Camilla
| |
Harry Lund (01-02-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 01-02-04 16:43 |
|
Dygtig pige.
| |
|
|