"Martin Sand." <feedback56NOSPAM@NOSPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
news:buhhb5$hrs5f$1@ID-171772.news.uni-berlin.de...
> For at lære lidt om vin, har jeg besluttet at læse om det. Jeg vil købe en
> bog - eller vin leksikon som det vist hedder, men hvad skal man købe? Jeg
> får ikke meget ud af en bog for viderekomne og kendere, så jeg skal have
fat
> i noget, i den anden ende af skalaen.
Hej Martin
Politiken har lavet en bog der hedder "Druer og vin" (isbn: 87-567-6539-8)
Den gør to ting for dig:
1. den lærer dig de basale fakta om druernes særlige evner
2. og produktion af vin fra høst til flaske.
Druen Cabernet/Sauvignon er vel nok en af de mest benyttede druer pt., den
er genkendelig, men alligevel med en masse forskellige undertoner alt efter
hvor den er dyrket.
Dette gælder for alle druetyper og kan vel sammenfattes således at det
vigtigste ved vindrikning er druen og ikke så meget producenten. (nu får jeg
tæsk)
Der hersker en mindre krig, specielt i Europa omkring måden at plukke,
brygge, lagre vine på.
En del udlændinge har opkøbt vingårde i Cote du Rhone området og
moderniseret produktionsapparatet, hvilket har udviklet sig til en mindre
religionskrig. "den nye måde versus den gamle måde."
Dette gælder også for italienske vine, hvor vinbønderne i Baroloområdet
udkæmper et slag omkring lagring på små eller store fade (tønder) hvor
"forræderne" lagre på nye små fade og de stolte gamle på store fade. (den
korte version)
Særligt oversøiske vine er mere søde end vi er vant til, hvilket sikkert
skal tilskrives at det moderne menneske efterhånden ikke længere kan købe
usødede levnedsmidler og som sådan har vænnet "tungen" til sødt, og noget
tyder på at der er et stigende salg af de mere søde vine end deres mere
klassiske frænder.
Det er lidt af et minefelt du betræder og jeg vil ønske dig rigtig god jagt
på den gode vin.
Du kan tjekke denne side ud, den er lavet af Søren Frank er en rigtig god
introduktion til det lidt komplicerede hverv at være vindrikker:
http://www.zillyink.dk/vinskole.htm
--
Hilsen
Flemming Jørgensen
Slet: *suckers*