"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> writes:
>Jeg har nu i snart to år 'øvet' mig i at lave mad til en husstand med
>een person. Det går for så vidt meget godt, men det ender meget op i
>retter der er 'fryseegnede'. Gryderetter med fars eller småkød. Jeg
>laver oftest mad i 'normale' mængder, og fryser resterne i portioner.
>
>Det fungerer sådan set fint nok, men jeg har hele tiden en fornemmelse
>af, at jeg 'går glip' af en masse spændende retter fordi jeg hele tiden
>skal tænke på anvendelsen af resterne.
>
>Et problem er f.eks. friske grøntsager. Jeg synes det er svært at nå at
>anvende ingredienserne til en spændende salat eller spændende tilbehør
>inden de bliver for kedelige.
>
>Hvad gør i andre enlige?
Nu er jeg ganske vist ikke enlig (laver mad til 4-5 personer dagligt) men
jeg ville nok sørge for at dele eksempelvis kødet op i mindre protioner
inden tilberedning, og fryse det, der ikke skal bruges her og nu. det
giver dig langt større variationsmuligheder.
Nu ved jeg ikke hvor du plejer at købe ind, men en god slagter er et godt
sted, hvis man er enlig. Der behøver du ikke købe mere af gangen end du
har behov for.
Med hensyn til grøntsager, skal du være ommærksom på at langt de fleste
grøntsager kan holde sig rigtig lang tid i køleskabet - navnlig hvis du
holder temperaturen omkring de 2-3 grader.
Mindes et opbevaringsforssøg som blev gennemført på Bioteknologisk
Institut i Kolding, hvor man ved hjælp at temperaturstyring var i stand
til at opbevare et kinakål i omkring et år.
>
>
>PS!
>Færdigretter fra div. supermarkeder er ikke en løsning. De er for dyre
>og for kedelige.
Færdigretter er en afstraffelse fordi man har gjort grimme ting i sit
tidligere liv
))
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse