kim@lechef.dk wrote in message news:<551bfe5.0401130311.81ba11a@posting.google.com>...
> "Janni Nørmølle" <trinity76@operamail.com> wrote in message news:<400311ab$0$151$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>...
> > Hej NG
> >
> > Er der nogen forskel på balsamico og rødvinseddike? Er der evt. nogen der
> > kan anbefale nogle mærker af de to slags eddiker?
> >
> > Mvh. JN
>
> hej JN
> Rødvinseddike er et gammelt krydderi,Man tilsætter eddikesyrebakterier
> til hvid eller rødvin uden for højt alkoholindhold og så venter man
> til at denne sammenblanding ( iltning ) har forvandlet alkoholen til
> eddikesyre,derefter skal man anvende en eddikemor ( svamp der dannes
> i beholdere hvor der før har været dyrket eddike.Man kan fremstille
> sin egen eddike hvis man har lyst.
>
> Balsamico laves ikke på vin ,men på vindruemost ,druen man anvender
> hedder Trebbiano og man presser druerne og reducerer mosten ved
> opvarmning på op til 80 grader,til ca 1/3 .Derefter hældes mosten på
> ege eller kastanie kirsebær fade der står luftigt i flere år eller
> årtier,efter flere påfyldninger og omstikninger har man efter mange år
> den ædle balsamico som er et utroligt smagskonsentrat,man bruger kun
> få dråber på f.eks Carpaccio eller salater.
>
> mvh Kim
Hej igen
Du kan bla. købe rigtigt ædel balsamico i det Italienske supermarked
ved fisketorvet Det hedder Ello Food supermarco :
http://www.ello.dk/
Der fås sup. i både 5-10-20-25-40-50 års balsamico
mvh kim